contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dieta Cu Struguri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Strugurii sunt 73% apa si 23% zaharuri de tip monozaharide, celuloza, pectina, acid tartric liber, materii minerale.... Pe langa acestea restul 3%, strugurii, contin vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP si K, dar si saruri minerale de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, siliciu. Acestea toate au un efect diuretic si sunt benefice pentru tratamentul unor boli precum reumatismul, guta, boli de piele....

  • Prin dieta cu struguri va fi stimulata digestia si se vor elimina toxinele din organism.

  • Sarurile de mangan care stimuleaza metabolismul zaharurilor si grasimilor, vor influenta benefic functiile hepatice si renale.

  • Datorita proprietatilor lor, strugurii sunt recomandati celor care au nevoie de o mai buna hidratare, dar si de un aport de vitamine: persoane aflate in convalescenta, obosite, stresate.

  • Strugurii nu trebuie sa lipseasca de pe masa persoanelor hipertensive, datorita proprietatilor lor de scadere a tensiunii arteriale.

  • Scaderea in greutate cu ajutorul dietei cu struguri, se explica prin prezenta sarurilor de crom in boabele de struguri.

  • Dieta cu struguri va veni in ajutorul celor care sufera de rinichi prin efectul diuretic si ii va ajuta si pe cei cu activitate intelectuala intensa.
    Principii de urmat in timpul dietei:

  • Strugurii trebuie mancati lent, pentru ca senzatia de satietate sa se instaleze cat mai repede;

  • Strugurii trebuie sa fie dulci, bine copti, proaspeti (sa nu fi intrat in fermentatie sau sa se fi deshidratat la soare) si parfumati;

  • Pentru a avea efectele terapeutice scontate, strugurii trebuie consumati cu tot cu coaja. Oricat ar parea de amaruie, ori neplacuta la gust, in coaja si in micul strat gelatinos dintre ea si pulpa fructului se afla cele mai valoroase substante sub aspect terapeutic;

  • Daca vrem sa profitam din plin de valoarea acestui fruct, ar fi bine sa mestecam si samburii, care contin un ulei gras ce reduce colesterolul si mentine sanatatea vaselor de sange;

  • Gustarile dintre mese vor mentine glicemia la nivel constant si astfel nu se va intrerupe procesul de ardere al grasimilor;

  • Strugurii conservati pastreaza sub 10% din proprietatile curative ale celor proaspeti, iar vinul, sub 6%, asa incat trebuie sa se stie ca nimic nu substituie forta unui strugure proaspat;

  • Este necesara putina miscare in fiecare zi, de la o jumatate de ora in sus;

  • Pentru dezintoxicare se recomanda sa se bea 3 pahare de must in fiecare zi intre mese;

  • Planul de dieta trebuie respectat intocma,i pentru ca aceasta sa fie eficienta.
    Cei mai indicati struguri pentru a face cura sunt: pineau, pineau negru, de Burgogne, pineau alb, Riesling, petit gris.
    Pana nu demult apreciate doar ca materie prima pentru vin, aceste fructe au devenit materie prima pentru medicamente, datorita proprietatilor lor terapeutice. Studii riguroase, facute in laboratoare si clinici de prestigiu din lume, demonstreaza ca strugurii, consumati din belsug, rivalizeaza ca actiune terapeutica cu o intreaga industrie de medicamente.

  • Cura de mare intensitate Incepe cu o perioada "de incalzire" de trei zile, in care se consuma progresiv: o jumatate de kilogram de struguri in prima zi, un kilogram in a doua zi, ajungandu-se la 1,5 kilograme in cea de-a treia zi. Dupa aceste zile in care ne obisnuim digestia si metabolismul cu strugurii, urmeaza 5 zile (daca vreti sa slabiti drastic pot fi si 10 zile), in care se consuma numai si numai struguri, ca atare sau sub forma de suc (must).

  • Cura de intensitate medie Timp de doua zile pe saptamana nu se consuma nimic altceva decat struguri: 1,5 - 3 kg pe zi.

  • Cura in varianta blanda La aceasta cura este ca se pot consuma si alte alimente in afara de struguri, dupa un plan precis.
    Dieta cu struguri. Efecte benefice

  • Obezitate si ingrasare - toate cele trei cure cu struguri vizeaza explicit o scadere mai mult sau mai putin brusca in greutate. Important este ca, pe langa acest efect, se produce si o eliminare masiva a toxinelor din corp, care va favoriza apoi mentinerea greutatii in limitele pe care le dorim.

  • Hipertensiune - in formele usoare de hipertensiune, cura cu struguri este un remediu excelent si foarte bland.

  • Bolile de ficat (hepatita, sechele post-hepatice) - cura trebuie facuta cel putin o data pe an, dupa ea evitandu-se consumul alimentelor grase, grele, prajeli etc.

  • Afectiuni biliare - cura cu struguri este recomandata mai ales in tratamentul dispepsiei, a colecistitei si pentru prevenirea si tratamentul litiazei biliare in forme usoare.

  • Digestie lenta - se recomanda ca strugurii (nu foarte dulci) sa fie consumati cu minimum 30 de minute inainte de masa.

  • Constipatie - strugurii stimuleaza digestia, peristaltismul intestinal, cojile lor actionand ca un "piston natural" care impinge din colon materiile reziduale.

  • Guta - strugurii in cantitate mare mobilizeaza si elimina din organism acidul uric.

  • Anemie - mai ales strugurii rosii si negri contin substante antianemice in cantitati importante, in plus, vitaminele din complexul B ajuta la fixarea fierului.
    Contraindicatii la cura cu struguri
    Bolile in care este strict contraindicata cura cu struguri sunt: diabetul, problemele renale grave, hipertensiunea grava, retentia de apa in tesuturi, colita de fermentatie, diareea cronica.
       articol preluat de aici.


  • Articol recomandat de http://bucatariadenysei.blogspot.com/2009/09/dieta-cu-struguri.html