contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dictionar La Litera P: Paste (mac’n Cheese) Si Pilaf Cu Ficatei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pai da, toate s-au tras de la litera de ieri pentru ca am ramas cu semipreparate si abrupt mi-au venit chefuri, era si nevoie de ceva fel doi, plus pohtele mele de junk, asa ca am facut din doua alte doua, pozele, cum stiti, nu au insemnatate artistica, ba lea de la pilaf sunt mai pilaf ca pilaful, dar eu vu le arat coricum pentru ca potolul, asa urban cum e, e bun.

Si incepem cu pastele, mai exact Corn Mac’n'Cheese.

Slide1

Mi-a ramas sos alb de la ciulama. Mie imi plac la nebunie pastele astea cu sos alb si cascaval mult dar fac rar, intai ca mi-e lene sa dau cu bechamelul in stomac toata ziua, apoi ca sunt destul de grele, dar daac aveam in plus.

De ce corn? Ca am desfacut o conserva de porumb fiindca mi s-a parut ca se pupa combinatia si da, se pupa.

Deci prin urmare nu avem decat sa amestecam cascaval ras si porumb in sosul alb (condimentat dupa durere), apoi pastele fierte al dente cu putina apa de la paste, sa radem cascaval si sa dam totul la cuptor.

Slide2

Mi se pare nebunie de buna treaba asta, se mai face si in varianta cu sos alb cu ou, dar eu prefer sosul alb de lapte, voi nu stiu, ca nu am idee daca va plac chestiile lejere (ca preparare) si grele (ca digerare).

Slide3

Cat despre pilaf, aveam tot ce imi trebuie, aveam clar in minte ce vreau, m-a pacalit insa orezul, cica special pentru pilaf, a reusit sa imi iasa la aspect ca ala de spital, deci atentie la Deroni care ramane bob cu bob si nu se lipeste, ca va mint cu eticheta.

Slide4

Ei, de la spatele ala de pui de care va ziceam ieri in dictionarul de potoale, mi-a ramas destul de multa supa concentrata.

Legume am mereu din belsug, mai ales toamna asta asa ca am inabusit din toate, ardei, dovlecel, morcovi, ceapa, am pus si din legumele congelate, din toate. Am pus orezul si supa de pui (care era si ea fiarta cu legume, ati vazut doar), trei parti de zeama la una de orez si, la cuptor.

Ficateii i-am inabusit putin separat, ca sa nu lase reziduuri (si ca sa mananc ee respectivele, cu paine).

Cand orezul era aproape gata (am crezut eu, dar el era mai rapid si mai flescaicios decat credeam) am infipt si ficateii prin el, am stropit putin ulei si am mai dat la cuptor putin.

Slide5

N-am ce face, nu arata bine, mai multe legume si ficatei decat orez, dar asta e, mie imi place, cu el defilez.

Slide6

MIsto toamna asta, au amenintat cu vreme naspa si e un soareee, de aia cred ca am mucii guler si amigdalele de culoarea fundului de macac. Eu sunt multumita de potoalele mele de azi, lejere si urbane, nu-s multumita ca nu am ajuns la salonul calului, dar inca sunt in imposibilitate de deplasare, o sa vaz poze.

rororo