contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Despre O Supa De Sparangel Si Despre Prima Aparitie Tv In Care Gatesc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

sa tot fie vreo luna de cand prietenul marius tudosiei, cunoscut de voi toti ca antreprenorul din spatele proiectului bacania veche dar si ca gazda a emisiunii santatea in bucate m-a invitat sa gatim impreuna pentru emisiunea de duminica, 13 mai (pe care o puteti vedea accesand acest link). daca urmariti emisiunea, stiti ca duminica, marius pregateste impreuna cu invitatii sai ceva mai special, asa, ca un rasfat al intregii saptamani. 


aveam de facut un aperitiv, un fel principal si-un desert folosind ingrediente accesibile, care sa nu sperie publicul de duminica al emisiunii, asa ca m-am hotarat sa fac un tartar de ton si somon, o supa de sparanghel si un tiramisu cu rubarba si capsuni.
desi inainte de filmare ma gandeam ca o sa am ceva trac (cum am avut acum vreo cativa ani la o filmare la protv cu cristian tabara, cand transpiram ca un drac fiert cand afara erau minus cinci grade) s-a dovedit ca in prezenta lui marius si a sticlei lui de vin alb ;) tracul dispare ca luat cu mana.
pana la final chestia asta mi s-a parut foarte funny si cred ca dupa o vreme te-ai putea obisnui cu cateva reflectoare si o camera atintita spre tine.
acum daca v-am starnit interesul sa va zic doua vorbe si depsre supa asta minune de sparanghel cu care jur ca pot sa dai gata o soacra acra, un adolescent cu cosuri,  trei studente matoale din club si doi soferi ratb la sfarsit de tura. e foarte simpla - am auzit ca a facut-o si o fata cu unghii tehnice in pauza de la marutza - iar gustul e dumnezeiesc. neaparat sa aveti alaturi o cramposie rece de 2011. pofta buna.
ingrediente:
pentru 4 persoane. timp de preparare: 15 minute.
- 3 legaturi de spranghel (din ala cat mai subtire)
- 4 galbenusuri
- 30g unt
- 200g smantana lichida
- 100g supa de legume
- o mana de cimbru proaspat
- 3 cuisoare
- sare
supa de sparanghel
- pune o oala cu apa la fiert
- spala sparanghelul si taie-l in bucatele mici. opareste-l 2 minute in apa fierbinte, scoate-l si clateste-l cu apa rece si niste gheata ca sa isi pastreze culoarea de verde crud.
- intr-o cratita intinsa caleste in unt sparanghelul si cuisoarele timp de 2 minute. adauga supa de pui si o mana de cimbru tocat.
- bate galbenusurile cu smanatana da focul mic la sparangel si toarna crema de smanatana. amesteca constant. vrei sa obtii o crema smantanoasa nu vrei sa se "taie" asa ca tine temperatura cat mai scazuta.
- potriveste de sare. lasa supa pe foc pana ce supa are vascozitatea unei smantani lichide. dupa ce torni in farfurie presara cimbru proaspat pe deasupra