contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Desertul De Duminica-crumble Cu Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Buna dimineata!
Foarte matinala pentru o zi de duminica, va invit sa pregatiti si sa savurati cea mai buna prajitura de toamna, acum cat prunele romanesti sunt prezente din belsug in piete. Am mancat reteta asta la petrecerea Good Food din vara alaturi de multe alte minunatii si mi-a ramas in minte gustul dulce acrisor al prunelor si textura crocanta a crumble-lului. Iar pentru ca fetele au fost atat de dragute incat sa ne dea si retetele m-am hotarat sa o reproduc si acasa si sa o impoart cu voi. Cantitatile de mai jos sunt adaptate pentru vasele si familia mea si au fost suficiente pentru 7-8 portii generoase.

Ingrediente:
8 portii, timp de preparare 1 ora, usor
1 kg prune
2/3 cana zahar brun
1/2 cana faina
1/2 cana migdale
1 ou
100 g unt moale
sare
Preparare:
Spala bine prunele apoi scoate-le samburele si taie-le in 4 sau in 6 in functie de cat de mari sunt. mesteca-le cu jumatate din cantitatea de zahar si lasa-le sa stea o ora. La pasul asta cred ca ar merge foarte bine si un praf de scortisoara. N-am incercat, da' rau n-are ce sa fie.
Bun!! Pentru aluat prajim usor migdalele(daca nu cumva ati cumparat deja prajite si v-ati scos) apoi le macinam in robot pastrand totusi o textura crocanta. Adaugam faina, untul, oul si zaharul ramas si continuam sa mixam in robot pana obtinem o compozitie moale si cremoasa. Nu e nevoie sa se topeasca zaharul.
Turnam prunele cu tot cu sucul lasat intr-un vas termorezistent (al meu e asta), intindem aluatul deasupra si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 50 minute.
Cand e rumen-aurie o scoatem din cuptor, o lasam 5 minute sa se raceasa apoi savuram cu o cupa buna de inghetata home-made de vanilie.

Daca nici asta nu-i o reteta pentru o duminica perfecta apai nu stiu ce mai e! Leneveala placuta, ma duc sa mananc ultimele 2 portii.
                                                                                                         yours truly, plum lover,
                                                                                                                      Lavinia