Desert Rapid La Pahar
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un desert simplu de preparat, dar cu efect maxim, mai ales dacă aveți musafiri și timpul pentru prepararea desertului nu este foarte generos.
Ce îţi trebuie pentru 4 porții (poza 1)
- 250 ml frișcă
- 250 gr de mascarpone
- 200gr pișcoturi Savoiardi
- 3 linguri de zahăr
- 1 baton dublu de ciocolată Mars
- 250ml cafea
- ornamente (bastonașe de ciocolata), sirop de ciocolată Nesquik
Plan de lucru:
- se bate frișca bine (poza 2).
- se adaugă mascarpone si se omogenizeaza cu mixerul (poza 3)
- tăiem in bucați mici batonul de ciocolată (poza 4).
- înmuiem fiecare pișcot în cafea (poza 5), apoi tapetăm marginile cupei cu pișcoturi înmuiate în cafea și rupte pe jumătate (poza 6).
- adăugăm 3 linguri de cremă de frișcă și mascapone, peste care presărăm câteva bucățele de ciocolată (poza 7). Apoi adăugăm încă o jumătate de pișcot (poza 8 ) şi îmbrăcăm în cremă (poza 9).
- se ornează, se dă la frigider pt 2-3 ore apoi se servește cu…mare poftă (poza 10)
Timp de preparare: 20 de minute
Preţ: 4 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri