Desert "lemon Tree"
Sursa Desert "Lemon Tree"
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un desert fin,racoros,aromat,"fresh"!
M-am aprovizionat cu lamîi bio din Sicilia,de la italienii mei dragi(din piata).
Inspirata de Fool's Garden*,am construit un desert,care sa ne unga sufletele
dîrîmate de lenea care ne-a înfasurat în perioada concediului.
Foaia:
- 160 g faina
- 80 g zahar
- 20 g amidon de porumb
- 130 g unt
- 1 lingurita extact de vanilie
Crema:
- 2 lamîi mari+coaja de la o lamîie(de preferat bio)
- 4 oua
- 230 g zahar
- 70 g amidon de porumb
- 60 g unt
- 1 lingurita extract de vanilie
- un praf de sare
Se framînta toate ingredientele pîna se formeaza un aluat catifelat.
Aluatul se întinde si niveleaza pe fundul unei tvai/forme rotunde,
cu diametrul de 28 cm.De preferat o tava cu perete detasabil.
Forma/tava nu trebuie unsa,si nici nu este nevoie de hîrtie de copt.
Aluatul contine destul unt,pentru a nu se lipi de tava.
Aluatul se întinde si niveleaza pe fundul unei tvai/forme rotunde,
cu diametrul de 28 cm.De preferat o tava cu perete detasabil.
Forma/tava nu trebuie unsa,si nici nu este nevoie de hîrtie de copt.
Aluatul contine destul unt,pentru a nu se lipi de tava.
Se coace la 180°C timp de aproximativ 20 minute,sau pîna a prins culoare.
În timp ce se coace foaia,pregatim partea cremoasa si lamîioasa a acestui desert.
Spalam citricile,le curatam foarte subtire coaja,doar partea galbena.
Folosim coaja de la o lamîie.Cealalta o maruntim,o amestecam cu 1 lingura de zahar
si o pastram într-un borcanel/doza la frigider/congelator,pentru alt desert.
si o pastram într-un borcanel/doza la frigider/congelator,pentru alt desert.
Curatam si îndepartam partea alba a fructelor,le taiem în 3-4 bucati si le
macinam împreuna cu coaja si restul ingredientelor pîna se omogenizeaza.
Atentie la sîmburi!Nu îi macinati împreuna cu pulpa fructelor!
macinam împreuna cu coaja si restul ingredientelor pîna se omogenizeaza.
Atentie la sîmburi!Nu îi macinati împreuna cu pulpa fructelor!
Turnam acest amestec peste foaia coapta,reducem temperatuta la 160°C
si lasam la copt aproximativ 25 minute.Dupa coacere,se lasa în tava pîna
la racirea completa.Dupa ce este rece,eu îl dau la frigider.Este mai racoritor.
si lasam la copt aproximativ 25 minute.Dupa coacere,se lasa în tava pîna
la racirea completa.Dupa ce este rece,eu îl dau la frigider.Este mai racoritor.
Înainte de servire,pudrez cu zahar pudra.
Foarte racoritor si delicat,acest desert.
*Fool's Garden-Lemon Tree