Desert Inghetat Cu Mure Si Piscoturi
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un desert usor,de vara si foarte rapid. Poate fi pregatit cu usurinta chiar si de incepatorii in ale bucatariei.
Ingrediente:
(3 portii)
9 piscoturi
400 g mure congelate
300 ml smantana pentru frisca
100 g zahar pudra
Vanilie
Sirop:
150 g zahar
150 g zahar
Vanilie
Décor:
Menta
Coacaze
Mure
Mod de preparare:
Se pregatesc 3 pahare.
Apa,zaharul si vanilia se pun pe foc pana se topeste zaharul.
Smantana pentru frisca se bate cu zaharul pudra. Murele congelate se pun intr-un blender si se fac pasta,se adauga frisca si se mixeaza impreuna.
In fiecare pahar se pune cate un piscot insiropat si rupt bucati. Deasupra se pun 2 linguri de crema, apoi piscot insiropat,crema,piscot,crema. Seasupra se pune cate o lingura frisca si fructe. Se introduc paharele in congelator pentru 2-3 ore.