Desert Cu Piersici Caramelizate
articol scris de orban blog Bucataria mea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Foarte bun acest desert.Pentru el avem nevoie de:
- muffins
- inghetata
- piersici caramelizate
Pentru muffins am folosit reteta de la checul economic Laura la care am mai adaugat 100 gr. nuca de cocos.Reteta muffins:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- esenta de vanilie
- 100 gr. nuca de cocos
Se foloseste acelasi tip de cana la toate ingredientele.Totul decurge foarte repede si anume:
Se sparg ouale intrergi intr-un castron, se adauga zaharul si se mixeaza putin.Adaugam uleiul,laptele,aromele si faina amestecata cu praful de copt.La urma punem nuca de cocos,mestecam, punem aluatul in formele de muffins si coacem la foc potrivit pina devin putin rumene.
Pentru piersicile caramelizate se pun 3-4 linguri de zahar intr-o tigaie la caramelizat.Cind zaharul incepe sa prinda o culoare auriu inchis adaugam 3-4 piersici curatate de coaja si taiate felii sau cubulete.
Eu am avut inghetata de capsuni dar se poate folosi orice fel de inghetata.
POFTA BUNA!