contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Desert Cu Mere Coapte Si Crusta De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
IMG_3053 

Nu se poate 1 mai fara gratar. Mai ales cand ai curtea ta si nu esti nevoit sa cauti locurile special amenajate pentru a-l aprinde.

Pentru ca m-am intors de la Bucuresti cu cateva accesorii noi pentru grillul meu Outdoor Chef de la Grill Society, printre care si o tava speciala, am decis sa fac astazi si un desert dupa gratarul traditional.
 Desertul a iesit exceptional!
Si astfel mi-am dat seama ca incepand cu aceasta vara nu imi mai bat capul cu cuptorul pornit vara in casa. La vara gatesc afara pe grill si salvez casa de caldura suplimentara a unui aragaz pornit.
IMG_3067
Dar sa revenim la reteta de azi.
Pentru ca a fost totusi o zi libera, nu m-am aventurat la un desert complex, ci am facut ceva usor si foarte-foarte rapid!
IMG_3065
7-8 mere mari taiate in 8
2-3 linguri de faina
1-2 linguri de zahar
2 lingurite de scortisoara
putina coaja de portocala
170 gr zaharul
100 gr fulgi de cocos
50 gr faina
un praf de sare
100 gr unt
IMG_3060 
  IMG_3059
Merele se amesteca cu faina, zaharul, scortisoara si coaja de portocale. Se rastoarna in tava.
IMG_3049
Intr-un vas se amesteca zaharul, cocosul, faina si sarea si se adauga untul taiat in cubulete si se framanta cu mana cateva minute. "Aluatul" astfel obtinut se sfaramiteaza peste mere.
IMG_3051
Tava am pus-o pe gratar dupa ce am terminat cu carnea si grillul avea undeva peste 200 de grade si a stat acolo cat timp noi am mancat, deci in jur de 30-40 de minute.
Am lasat cateva minute sa se raceasca si s-a servit....direct din tava :)
Pofta buna si cat mai multe gratare la vara!
IMG_3057