Desert Cu Dovleac La Aburi
articol scris de inatodoran2 blog floridecires7.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Placinta, tarta, prajitura – la toate denumirile m-am gandit pana sa postez reteta de fata insa cum e un mix intre toate, am preferat sa o numesc “desert”. Reteta modificata am vazut-o cu multa vreme inainte pe blogul Laurei, si inca de atunci mi-am zis ca am s-o fac. Insa varianta originala m-a atras deoarece autoarea o fierbea pe aburi. Imi plac deserturile preparate pe aburi asa ca i-am dat o sansa. Si bine am facut, caci a iesit ceva delicios! Cremos, cu gust subtil de dovleac si cocos, o nebunie! Insa data viitoare o voi face si la cuptor, ca sa fac o comparatie intre cele doua versiuni.
Desert cu dovleac la aburi (am dublat si eu cantitatile fata de varianta originala)
- 450 g dovleac fiert la aburi
- 180 g faina de orez (eu am macinat niste orez brun)
- 200 ml lapte de cocos (eu am folosit Rapunzel insa merge si lapte de cocos facut in casa, din nuca de cocos proaspat sparta si mixata cu apa)
- fulgi de cocos bio (sunt mai umezi si mai aromati)
- Mixeaza dovleacul fiert, apoi amesteca-l cu restul ingredientelor, cu exceptia fulgilor de cocos.
- Pune amestecul intr-o tava si fierbe pe aburi pana cand se incheaga si scobitoarea iese curata atunci cand faci testul. Sau daca preferi, coace-o la cuptor, la 180 grade.
- Cand e inca fierbinte presara deasupra fulgi de cocos. Lasa sa se raceasca, da-o la frigider si apoi savureaz-o cu pofta : )