Desert Cu Banane Si Piscoturi
articol scris de barthajanos blog retetevegetale.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
500g banane, zeama de la 1 lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, 50 ml rom, 1lingura margarina, folie de polietilena pentru tava, 250 ml lapte, 2 plicuri praf budinca de vanilie, 40g zahar pudra, 50g unt, 14 piscoturi, 250 ml frisca lichid, 1 lingura cacao, 50g ciocolata sau cocos pentru ornat.
Mod de preparare
1. Ungi cu margarina si tapetezi cu folie o tava de chec. Cureti bananele, le tai in jumatate, pe lungime, apoi le stropesti cu zeama de lamaie si 30 ml rom, le presari cu zaharul vanilat si le lasi sa se marineze timp de 30 de minute.
2. Cu laptele si zaharul pudra prepari budinca, urmarind instructiunile de pe plic, iar la sfarsit adaugi romul ramas. In untul frecat spuma incorporezi lingura cu lingura budinca racita.
3. Asezi in tava, in straturi, 1/2 din piscoturi, apoi 1/2 din banane, crema, bananele ramase, iar la sfarsit restul de piscoturi. Acoperi cu folia si lasi la rece pentru 6 ore.
4. Bati frisca spuma, adaugi cacaua si omogenizezi. Desertul il pui pe un platou si il decorezi cu frisca si fulgi de nuca de cocos sau nuca rasa. Il portionezi si il servesti rece.