Desert Cu Banane și Pere
Sursa desert cu banane și pere
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Să vă mai spun ce miros domnea și mai domnește în bucătăria mea?
Serviți vă rog sunt calde , încă!
Ai nevoie de:
Pentru bază:
1 cană făină
1 cană biscuiți dulci fărâmați
1/2 cană zahăr
2 ouă
1 linguriță praf de copt
120 gr unt
un praf de sare
Pentru Umplutură:
50 gr unt
8 linguri zahăr
2 banane
1 pară
1 ou
2 linguri făină
Pentru ornat:
banane
zahăr
sos de ciocolată preparat ca aici
Mod de preparare:
Începem cu baza.Am amestecat făina cu buscuiții, zahărul,sarea, praful de copt cu untul rece tăiat cuburi. Le-am amestecat repede cu mâna. Apoi am încorporat ouăle. Am frământat foarte puțin un aluat nelipicios pe care l-am învelit în folie transparentă și l-am pus la rece cam 30 minute. Timp în care am făcut:
Umplutura. Am amestecat untul cu zahărul. am pus piure făcut din banane și para tăiată mărunt dupăcare am încorporat oul și făina.
Aluatul întins pe masa înfăinată se decupează cercuri de mărimea formelor pentru brioșe și groase de 1-1.5 cm. Am pus cercurile pe fundul formei unsă cu unt și am pus peste ele umplutura cu banane. Am copt la 175-180 GC până au devenit aurii.
Decorul l-am făcut așa:
Într-o tigaie am caramelizat zahăr și am pus feliuțe banane peste el. Le-am întors și am oprit focul. Feliuțele de banane se pun peste prăjiturele iar peste ele puțin sos de ciocolată.
Așa arată tăiate. Au ieșit 18 prăjiturele nu foarte mari.
Poftă bună!