Desert Chococcino
Sursa Desert Chococcino
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Jeleu de cafea adica. Adaptat dietei Dukan. Am savurat-o ca pe un desert de sine statator dar cel mai bine, cred eu, ii sta alaturi de o cupa de inghetata –mmmmm si niscaiva sirop delicios de ciocolata. Pfff, hai ca ma aberez!
-500 ml. lapte degresat
- un plic de gelatina
- o lingura indulcitor
- o lingura cacao –
- o lingura ness
Se face foarte simplu: incalzim laptele pana la punctul de fierbere, il luam de pe foc si adaugam gelatina mestecand bine sa se topeasca si sa incorporeze in lichid. Adaugam cafeaua, cacaua si indulcitorul. Ca sa nu fie cocoloase, o fac separat intr-o cescuta, mestec cacaua, nessul, indulcitorul cu putin lapte (foarte putin, o lingurita) si mestec sa sparg eventualele cocoloase. Torn apoi in cana cu lapte fierbinte si omogenizez tot aspicul.
Punem in cupe si bagam la frigider circa trei ore pana se intaresteca un jeleu cuminte ce este. V-am spus ca e simplu!Si da, reteta e de pe My own dukan recipes. Multam de masa!