contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Desert A La Jamie Oliver

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi vroiam sa ne îndulcesc ziua înnorata cu ceva dulce care nu necesita prea mult de lucru, nu implica cuptor sau alte aparate. Asa ca, am luat la purecat cartile lui Jamie Oliver, care sînt mereu o sursa excelenta de inspiratie. În cartile lui se gasesc o gramada de retete de deserturi extrem de rapide, simple, fara prea multe ingrediente, si înainte de toate, delicioase! Am ales reteta de capsuni marinati în otet balsamic cu mascarpone.


        Ingrediente:
  • capsune
  • zahar
  • otet balsamic
  • mascarpone
  • pastaie de vanilie
  • busuioc sau menta
Se despica pastaia de vanilie, iar cu lama unui cutit se îndeparteaza maduva si se amesteca cu mascarpone îndulcit dupa gust. Eu am folosit o lingura de zahar la 250 g mascarpone. Se lasa la rece aproximativ jumatate de ora.


Capsunele se spala, se îndeparteaza "verdele", apoi se taie în bucati potrivite si se pun la marinat în otet balsamic si zahar dupa gust. Cele folosite de mine au fost foarte dulci si aromate ( chiar m-am mirat, tinînd cont de sezon), asa ca nu am pus mai mult de o lingura de zahar. Jamie recomanda sa se îndulceasca fara a economisi zahar. Pentru gustul nostru, cantitatea de zahar folosita de mine a fost suficienta. Reteta prevede aproximativ 2 ore pentru marinarea capsunelor. Eu am lasat doar 10 minute. Prefer fructele mai "crocante". Daca stau asa mult în otet, textura se schimba. Devin prea moi pentru gustul meu.


Pe o farfurie se aseaza o lingura generoasa de mascarpone, deasupra se aseaza bucatele de capsune, se sropeste cu 2-3 linguri din marinada, se presara cu busuioc sau menta si se serveste cu maaaare placere. Un deliciu!


-folositi un otet balsamic de calitate/ care nu are are aciditatea prea ridicata
(eu am folosit unu aromat cu suc natural de zmeura. Are o savoare deosebita)
-prospetimea unei pastai de vanile se observa din exterior. Trebuie sa fie umeda-usor uleioasa, se îndoaie foarte usor(elastica/maleabila), sa emane un parfum puternic si placut.
-mascarponele atît cît si marinada de otet balsamic, se pot îndulci cu sirop de agave sau miere.
-în functie de gust se adauga busuioc sau menta, chiar si combinate potrivesc foarte bine, dar bineînteles se poate renunta complet la verdeata.