contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Denumiri De Origine Controlata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Hai ca reusii sa dau de cap chestiunilor de azi, ramase restante, “noroc” cu medicii care te cheama la “control” la cabinetele private, de parca nu te pot vedea la spital, neee, mai dai un ban in plus, mai un drum pe dupa amiaza cand ajung si ei in treaba lor, smecherie mare cu medicii astia.

Deci a la lene, din vorba in vorba si din link in link vreau sa pun stampila proprie pe doua chestiuni, ca sa nu mi le fure cineva, ideile. Si mie mi s-a intamplat de multe ori sa cred ca am inventat Terra Nova cu cate un nou preparat ca sa descoper ulterior ca au mai avut si altii creierii pe bigudiuri.

Asadar le inregistrez pe astea unice, chit ca la unele trebuie sa impart drepturile de autor.

Din seria “cocktailul zilei” am inventat Doctor’s Sunrise. Pofta si denumirea vin de la Costachel, realizarea este a mea, fac fifti fifti castigurile ulterioare.

Doctor’s Sunrise

Ingrediente (musai sa scriu asa sa vad cati se plictisesc asa, ca mine, citind postari intregi, unele dupa altele care au maxim o introducere de gradinita urmata de ceva serios, o reteta, ca asta a mea)

Sirop de visine (fara conservanti, nu scrie pe eticheta si cate visine are, fiind facut din concentrat de visine care nu stiu ce contine, asa ca producatorul si-a respectat angajamentul, a scris pe eticheta ceva, apoi vi si ne) – aproximativ un numar de ml la ochi, cam o lg sau mai exact 1 1/2 tbsp

Ceaipot (ceai “1001 de nopti” care habar nu am ce are in el, floricele mov si scartzaici maronii, suc de portocale 100% natural, miere) – cat sa completezi paharul, deci mililitri in functie de pahar, halba, recipient.

Mod de preparare

Daca nu alegeti, pentru un efect deosebit care sa dea nastere unui nou trend, sa il faceti in tigaie sau creuzet, puneti in pahar siropul de vi(ne)sine. Turnati cu ajutorul unei linguri, dupa tehnica in care puneti apa in acvariu cu coala A4 ca sa nu deranjati substratul, ceaipotul peste sirop, in asa fel incat sa obtineti straturi oarecum distincte, cu un vag degrade care sa aminteasca de apusurile din Bora Bora.

Slide15

Ma iertati mereu de decor, pe “capota” aragazului e singurul loc din bucatarie unde bate nitel lumina, fie ea si cam chioara si, de cand cu atata perfectiune fotografica mi-e si frica sa nu prind in chip vreun fir de praf, un colt de zid zgariat de caine sau un gainat de papagal aterizat pe pervaz, trebuie sa fi atent cand pui ceva pe net, ca altfel tzaka tzaka pe la colturi.

==================
Amu trec la a doua denumire pe care o sa o propun in cadru festiv celor de la FCI, apropos de tzaka tzaka legate de poze repetate cu potaia, ei bine, denumirea asta se refera fix la javra din dotare, na.

Dupa negocieri si cercetari s-a concluzionat ca rasa Casandrei, care va fi un pionier al acestei linii genealogice (ce daca e castrata, eu stiu medic veterinar care a cumparat doi Shar Pei castrati, cica pentru reproducere, s-a dus in America dupa ei).

Am prins o poza cu ea dar se vedea ca am mocheta cam veche in hol asa ca pun poze mai vechi cu noua rasa: DRACULA RETRIEVER.

Slide16

Pentru FCI am sa schitez si un standard al rasei.

Dracula Retriever

Aspect general:

Caine de talie medie spre mare, cu blana lucioasa, nu foarte destept, nu foarte rabdator, cu o alura neregulata, utilizat in general la mai nimic in afara de rororo, papa, pipi, caca.

Capul: aparent are, lung si ascutit.

Ochi: migdalati si expresivi.

Urechi: in pozitie normala sunt triunghiulare si lasate pe langa cap, in pozitie de somn stau ca cele de liliac.

Nas: are.

Gatul: functioneaza numai de la umeri in jos in cautarea permanenta de mancare.

Membre anterioare: omoplat masiv cu unghilatura inconstanta, subtiri si nesigure.

Trunchi: mare in comparatie cu membrele, deselat, avand crupa, asa cum spun specialistii, in forma de “cur de vadana”, caracteristica primordiala a rasei.

Membre posterioare: coapse lungi, jaret subtire, deviat din plan vertical.

Roba: de culoare neagra, sunt admise pete distinctive de culoare alba, e de preferat sa aiba salba si ciorapei din aceasta culoare.

Mers: in crucis sau pe burta.

Coada: stufoasa si puternica, se va testa la arbitraj pe handler, notandu-se cate vanatai per dat din coada poate produce in 30 de secunde.

Defecte eliminatorii: mers normal, latrat normal, privire limpede, lipsa epilepsiei si incontinentei urinare, par cretz.

Cam asta vreau sa le prezint, rasa in formare, Dracula Retriever, mai are niste caracteristici care i-au atras numele: dinctii si in joaca lasa urme ca de muscaturi de vampir, ochii ii stralucesc noaptea fosforescent, diferenta intre albul dintilor si coloritul negru te baga in sperieti daca uiti ca ai caine in casa si dai de el noaptea, are gheare cu care zgarie si isi prinde necrutator prada.

Aulio, cat am scris si am uitat Retrieverul afara, ca daca il omologheaza astia o sa aiba si ceva valoare, o vand si plec in Bora Bora.

rororo