Deliciu Cu Mascarpone Si Amaretti
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nimic nu te incalzeste mai tare decat un deget de lichior de migdale Disaronno atunci cand afara nici nu mai ploua sau ninge, dar e frig de-ngheata apa-n balta.
Dar decat sa-l beau gol, m-am gandit ca ar fi ideal sa-l folosesc la un desert ca tot aveam o cutie de mascarpone, plus o punga de amaretti, adica pricomigdale italienesti, preparate din albus, zahar si migdale, puternic aromatizate si alcoolizate.
Ideea e din revista Click pentru femei nr.6/2011, unde se folosea biscuiti digestivi, in loc de amaretti si scortisoara, in loc de cafea si ciocolata rasnita cum am folosit eu.
Ingrediente:
250g mascarpone,
2 oua,
250ml frisca lichida,
100g zahar pudra,
2 plicuri de zahar vanilat,
50ml lichior de migdale Disaronno,
o punga de amaretti(200g),
1 plic de cafea nescafe brasero,
ciocolata.
Preparare:
1.Bati frisca lichida cu mixerul pana devine spuma. Amesteci treptat mascarponele cu frisca,
iar cand s-a omogenizat compozitia, adaugi galbenusurile
si amesteci pana cand se incorporeaza.
2. Albusurile se bat spuma cu putina sare, adaugi 50g din zaharul pudra, zaharul vanilat,
apoi le incorporezi in crema de mascarpone.
3. Amesteci 150ml de apa calda cu zaharul pudra ramas, si cu 50ml de lichior de migdale Disaronno. Sfarami biscuitii Amaretti in acest sirop-l
asa vreo 5-6 bucati pentru decor-si incepi samontezi paharele.
4. Intr-un pahar, pui amaretti insiropati,
un strat generos de crema, unul de amaretti si inca unul de crema.
Dai la rece maxim 3 ore.
Inainte sa-l servesti, il pudrezi cu cafea si ciocolata din belsug.
Sa nu uiti sa adaugi la fiecare pahar cate-un amaretti ;-)