Deliciu Cu Capsuni Si Coacaze Rosii
articol scris de teolyn blog teolyn-in-the-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE
Blat:
- 4 oua
- 125 g zahar pudra
- 120 g faina +5 g praf de cop
- 4 linguri de ulei
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul apoi se adauga galbenusurile amestecate cu vanilia si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza amestecand usor .Se tapeteaza o tava (35/25) cu hartie de copt si se coace blatul timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.
Crema:
- 400 g capsuni
-400 g coacaze rosii
- 500 g iaurt
- 150 g zahar (mai puteti adauga dupa gust)
- 50 g zahar pudra
- 3 pliculete zahar vanilat
- 500 ml frisca lichida
- 30 g gelatina(3 pliculete)
- 200 ml apa rece
Se amesteca capsunile taiate marunt cu zaharul si coacazele rosii si se pun pe foc pana se topeste zaharul(atentie sa nu fiarba). Se hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 min. Se pun capsunile si coacazele in robot si se paseaza. Se adauga gelatina peste piureul de fructe fierbinte si se amesteca pana se topeste complet gelatina.
Frisca se bate bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si se amesteca usor .
Se adauga si piureul si se pune crema intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu folie alimentara in prealabil. Peste crema se pune blatul si se da prajitura la frigider pentru minim 8 ore.
Se pune un platou mai mare peste tava cu prajitura si cu o miscare brusca se intoarce prajitura invers. Se taie prajitura in bucati potrivit de mari si se decoreaza dupa imaginatie ... :)