Delicioasas Birthday Cake: Ciocolata, Zmeura Si Fistic
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Blat de ciocolata
forma de tarta (removable bottom) cu diametrul de aprox 28 cm
500 g unt nesarat
500 g ciocolata cu minim 75 la suta cacao
8 oua mari
1 1/2 lgt esenta vanilie
700 g zahar
300 g faina + 1 1/3 lgt sare
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se tapeteaza tava cu unt si faina sau cu hartie pergament. Ciocolata si untul se topesc fie la microunde, fie pe aragaz, la foc foarte, foarte mic. Se lasa la racit (temperatura camerei). Se amesteca foarte bine ouale, zaharul si vanilia, pana se obtine o crema. Se adauga ciocolata, apoi faina. Cu o spatula de silicon razuiti marginile vasului pentru a va asigura ca incorporati intreaga cantitate de faina si amestecul va fi omogen. Se pune jumatate din amestec in vasul pregatit in avans, se coace in cuptor timp de 25 minute. Se raceste in tava. Se indeparteaza cu grija, pentru a pastra forma. Se repeta operatiunea pentru cel de-al doilea blat.
Umplutura
2 cutii de creme fraiche (puteau fi utilizate chiar 3)
2 cutii zmeura
Frosting
250 g zahar pudra
160 g unt nesarat, la temperatura camerei
50 ml lapte (cu grasime) + esenta de vanilie (cateva picaturi)
Se amesteca foarte bine untul si zaharul cu un mixer, la viteza medie, pana cand se omogenizeaza. Se adauga laptele, putin cate putin. Dupa ce se incorporeaza laptele, se amesteca in continuare, dar la viteza mare, pana se obtine o crema pufoasa.
Tort de ciocolata cu zmeura si fistic
blat de ciocolata
creme fraiche
zmeura
frosting
fistic, curatat, taiat mare
Se pune primul blat in platoul in care va fi servit tortul. Se intinde creme fraiche. Se presara zmeura. Se pune al doilea blat. Se pune frostingul si se “modeleaza” cu o spatula. Se presara deasupra fisticul. Se pastreaza la frigider.
Delicios!