
Ingrediente: 150 g faina, 100 g unt, 100 g zahar, 1 ou, un praf de sare, 300 g prune din compot, doua linguri zahar brun. Pentru crema: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina.

Faina se pune intr-un bol. Se face la mijloc o gaura si se pune untul, care trebuie sa fie foarte moale, zaharul, un ou si sare. Se amesteca cu telul, apoi cu o lingura.

O sa obtineti ceva de genul.

Intindeti o foaie cat aveti tava. Iarasi trebuie sa precizez ca am folosit
tava mea teflonata de la BHB, care nu se lipeste absolut deloc.

Cuptorul il setati la 150 de grade. Dupa ce a atins temperatura dorita, introduceti tava si lasati-o sa se coaca putin, circa 10 minute. Scoateti tava dupa cele 10 minute, puneti prunele si doua linguri de zahar brun si mai bagati 5 minute la cuptor.

CREMA: Intre timp frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati faina, iar la urma albusurile spuma.


Crema se toarna peste fructe si se mai lasa la cuptor 30 de minute.

Dupa ce se coace, se pudreaza cu putin zahar cu aroma de vanilie. Puteti sa acoperiti prajitura cateva minute, inainte de a servi.

Iata, cum am scos din tava prajitura, intreaga fara sa se lipeasca absolut deloc, datorita
tavii teflonate de la BHB, de care sunt foarte incantata.

Si cateva bucatele

Pofta buna!