Delicii Cu Miere
Sursa DELICII CU MIERE
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente foi :
- 1 ou
- 150 g zahar
- 50 g unt
- 2 linguri miere (60 g)
- 2 linguri lapte
- 3/4 lingurita bicarbonat
- 400 (450) g faina
Ingrediente crema :
- 170 g unt
- 200 g zahar pudra
- 50 g amidon
- 275 ml lapte
separat : 3 linguri magiun de prune
Intr-un castron se pun oul, untul, zaharul, mierea, laptele si bicarbonatul.
Se amesteca de cateva ori apoi se transfera castronul pe bain-marie , unde se amesteca pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana.
Peste compozitia calda se pune faina, amestecand continuu.
Se imparte aluatul in patru portii.
Din fiecare portie se va intinde (pe blatul uns cu ulei), cate o foaie care se va coace pe dosul unei tavi unse bine si tapetate cu faina . Pentru coptul foilor nu este necesar mai mult de 5 minute pentru fiecare foaie.
Amidonul se amesteca cu 100 ml lapte. Se pune peste restul de 200 ml lapte care fierbe, se lasa 3-4 minute, pana se ingroasa crema. Se da la rece.
Dupa racirea cremei de amidon se adauga la unt, amestecand cu mixerul la viteza maxima pana ce va rezulta o crema fina .
Se intinde jumatate din crema pe prima foaie, se pune foaia a doua, se unge cu magiunul de prune (am folosit magiun pentru ca este mai acrisor ), se pune foaia a treia, se pune restul de crema si apoi ultima foaie.
Se taie marginile prajiturii,
apoi se taie prajitura
Fiecare bucata de prajitura am "imbracat-o" cu fondant din marshmallow, a carei reteta v-am prezentat-o aici.
Am format bilute din fondant,