contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Delicatesa Turceasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

_DSC4559

O reteta de vaaaaaaaaaaaaaara, in fond banale rosii  umplute cu carne tocata. Singurul defect al acestei mancari este faptul ca o data coapte, rosiile umplute se….culeg cam greu din tava pentru a fi puse in farfurie, sunt …fragile si se cam desira, asa ca manevrati-le finutRâs în hohote.

600 gr. carne tocata

8 rosii mari

3 cepe

4 –5 linguri de ulei de masline

usturoi

cimbru

sare, piper

smantana sau iaurt

Intai pregatim rosiile: le spalam si le taiam la varf intr-un cerculet, in jurul coditei.  Prin gaura tocmai obtinuta, scoatem cu o lingura miezul pe care il turnam intr-un bol pentru a-l folosi mai tarziu.

Carnea tocata o amestecam cu usturoiul (dupa gust, eu am pus ceva mai mult ca sa se simta biiiiineeeee), ceapa maruntita, potrivim la gust cu sare si piper, mestecam bine bine pentru omogenizare.

_DSC4490

Umplem rosiile cu compozitia de carne, acoperim cu capacele taiate din ele, le asezam intr-o tava sau craticioara si turnam deasupra miezul rosiilor pe care l-am amestecat deja cu sare, piper, ulei si niscaiva cimbru.

_DSC4493_DSC4504

Bagam la cuptor si lasam sa se faca si sa se rumeneasca vreo trei sferturi de ora, la foc mic.

Este o mancarica ce se serveste calda, scaldata in sosul din tava la care adaugam pentru un plus de gust  smantana sau iaurt.

Yummmmmmiiiiiii!!!!Insulă tropicală