Degetele De Vita La Gratar
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- 500 gr. de muschi de vita;
- zeama de la o lamaie;
- o ceapa mica;
- o lingurita cu sos de soia;
- o lingura cu mustar;
- ulei de masline;
- condimente pentru friptura, sare, piper.
Anul trecut am cumparat din Grecia un amestec de condimente pentru friptura, insa nu stiu exact ce contine. Stiu doar ca amestecul are seminte de ardei, multa verdeata si e foarte aromat. Cel mai bine ar fi sa folosesti niste condimente care merg la carnea de vita (cimbru, busuioc, coriandru).
Tai carnea in fasii, o pui intr-un castron si adaugi ceapa tocata marunt, condimentele, mustarul, zeama de lamaie si sosul de soia. Amesteci bine si lasi la macerat 50-60 de minute, la rece.
Intr-o tigaie grill incinsa pui putin ulei de masline si prajesti bucatile de carne.
Le lasi pana se rumenesc si le servesti cu salata de morcovi si pastarnac.
Foarte, foarte aromate si delicioase!
Pofta buna!