De Trei Ori Pizza
Sursa De trei ori pizza
articol scris de ioana_bogdan1 blog mononoke-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Facem o maia din drojdie si apa calduta, plus sare si zahar, apoi ne punem pe treaba pana obtinem un aluat moale, fin si usor de framantat. Il lasam vreo 15 minute si-l impartim dupa socoteala de acasa. Eu l-am dat in trei, din care doua au ajuns in congelator pentru "data viitoare". Dupa ce-l intindem, mai sta la odihnit cam o jumatate de ora si abia apoi il putem baga la cuptor, unde se va coace, la foc maxim, in 10 minute.
Pizza cu ton
Rondele fine de ceapa, felii subtiri de mozzarella, ton de conserva, rosii cherry sau de care-or fi, ierburile din dotare, ulei de masline, piper proaspat macinat si trecem la
Pizza cu peste afumat
Aici am dispus de: ceapa rosie, macrou afumat, rosii, ardei gras, mozzarella,
stropite si ele cu ulei, presarate cu ierburi
si cu piper.
Pizza cu mozzarella, cascaval si sos de rosii
Am facut sosul de rosii dinainte, pentru a ma ocupa doar de intinsul lui la momentul producerii de pizza: am incalzit trei linguri de ulei de masline, in care am calit multi catei de usturoi zdrobiti cu sare. Am adaugat o ceapa taiata marunt si am lasat-o pana ce-a devenit sticloasa, am stins cu vin alb sec si am completat cu o conserva de rosii de 500 de grame, plus oregano, busuioc, piper. Fierbem pana obtinem o compozitie de consistenta unui sos.
Ce ramane punem la borcan, in frigider, ca prinde bine.
Am asternut felii de mozzarella, am ras cascaval, am presarat parmezan si da-i iar cu ierburi, piper si ulei de masline!
Clasament: pe locul al treilea, pizza cu peste afumat (gust prea puternic din cauza macroului, prea incarcata); pe locul al doilea, pizza cu ton (decenta, usoara, neutra). Pizza cu mozzarella e de refacut si-n varianta asta, si-n altele, cat se poate de multe! Si, pentru ca a luat premiul intai, mai primeste o poza:
Urmeaza sa apara niste colege de-ale ei, cu alte feluri de branzeturi, care de care mai simpatice si mai atragatoare...