De Prin Casa Adunate
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Ma amuza cei basicati de pozele cu potol puse pe net, cat e de greu sa dai ignore sau sa nu te uiti pe site-uri neinteresate, nu stiu. Ca si cum m-as supara eu ca scriu unii doar despre fotbal sau literatura SF.
Asa ca o sa continui cu jurnalul. Ca faza, de ani si ani de cand scriu si pun poze (dinainte de blog), fiecare farfurie de potol imi aminteste de un eveniment anume, asa ca este intr-adevar un jurnal. Cum in ultima vreme, nu conteaza de ce, ba timp lipsa, ba regim (nu de slabire), nu am facut mare branza, sa va rezum.
Cautand un caiet cu insemnari (am o valiza nedesfacuta nici acum din ianuarie, da), am gasit: paccheri.
Le-am facut cat mai simplu posibil, cu ulei de masline cu usturoi si busuioc. Si pecorino. Le-am fiert cam in dinte pentru gustul meu, dar a mers.
Pentru ziua de regim am marinat un muschiulet de porc, numai ca nu stiam ca va veni ziua de regim si l-am marinat cu diverse chinezisme, vreo trei zile. A fost bun si crud, dar i-am aratat putin si gratarul.
Dar orezul, ha, ce am gasit prin casa (ca orez) fiert cu morcov, ardei gras si dovlecel, aproape fara sare, in supa dintr-o pulpa de pui pe care o folosisem peste noapte ca sa imi revina glezna luxata (pulpa congelata si in vid, am legat-o de glezna, si-a facut treaba, asa ca apoi am facut=o supa, practic).
Deci pilaf cu muschi. Cred ca e si de slabire, nu numai de stomac.
Dupa doua zile de orez din ala, l-am trecut in proprietatea cainelui si primul lucru pe care mi l-am facut cand m-am simtit nitel mai bine: mancarea suprema.
Branza aia de capra de la piata, e o nebunie. Grasa. Branza, nu capra. Si castraveciorii de Buftea sunt foarte buni.
Astazi aveam tema de felul doi (desi s-au chinuit unii ieri cu pilaf din ala fara gust), asa ca, banal, mancare de cartofi cu coaste afumate si muuult marar.
Si pentru ca am fost aprovizionata cu ceva carne tocata buna, inainte sa bag pachetele la congelator, am tras o tura de chiftele care, in afara de carne au mai detinut: ceapa, usturoi, morcov, marar, oua, foarte putin pesmet.
Eu mi-am facut un mini burger, slider, ma rog, e mini de tot, castraveciorii sunt cat un degetel de copil de doi ani de mici, dar pozez eu de aproape. Cu mustar, ketchup pentru copii (e bun) si rucola din geam.
Apropos de rucola din geam, nu ma dau la ea sa vad cum arata ea, de la tinerete, pana la batranete, sub flori are deja mici fructe, pastai, le las in pace, ii mai rup cate o frunza. Apropos, s-a prins din mugurii aia de la supermarketuri care acum se pun pe mai toate preparatele din poze.
Apropos de plante, cu pamantul asta umed, nu am mai udat nimic si le merge bine tuturor, rozmarin, busuioc, lavanda si cimbrul lamaios. Cimbrul lamaios, zici ca acolo s-a nascut, in fata blocului.
Atata, cui nu ii plac pozele cu mancare, buna, proasta, frumoasa, urata, sa schimbe canalul.
rororo