De Martisor...
Sursa De martisor...
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Desi primavara nu se incumeta inca sa apara si pe la noi, ea totusi a venit in sufletele noastre. Primavara este anotimpul meu preferat, si de fiecare data astept acest anotimp cu mare bucurie in suflet. Ca sa uit un pic de frigul de afara am pregatit aceste fursecuri velvet, asemanatoare la compozitie si gust cu Prajiturica de catifea rosie pe care am pregatit-o de Anul Nou. Si daca totusi nu vreti nici prajiturica si nici astfel de fursecuri...mai puteti face...cupcakes red velvet! Iata-le:
Nu va ramane decat sa alegeti ce vreti sa faceti. Sau le puteti face pe amandoua, caci ingredientele si cantitatile sunt identice. Oricum le-ati alege, sunt in ton cu firicelul de martisor care prevesteste in mod traditional primavara la noi.
Ne trebuiesc urmatoarele:
170 g faina
1/2 lingurita praf de copt
2 lingurite cacao pudra
180 g unt
1 lingurita otet
2 lingurite colorant rosu alimentar de buna calitate
150 g zahar tos
150 g lapte batut
1 ou
esenta de vanilie de buna calitate
pentru crema:
3 linguri de faina
150 ml lapte
120 g zahar
150 g unt
1 plic zahar vanilat
Cerenem faina, praful de copt si cacaua
intr-un castron mai mic punem laolalta otetul, esenta de vanilie si colorantul alimentar rosu
Intr-un alt castron punem untul la temperatura camerei taiat bucatele
il mixam bine cu mixerul pana obtinem o crema pufoasa, dupa care adaugam zaharul
continuam sa mixam pana se topeste zaharul, dupa care adaugam oul
dupa ce acesta s-a incorporat bine, adaugam amestecul de otet si colorant alimenar
obtinem o crema rosie (ar trebui cat mai rosie, dar colorantul meu a fost destul de incapatanat, asa ca m-am multumit cu culolarea aceasta :)
incepem sa adaugam cate putin mixul de faina si cacao
si alternam cu laptele batut
conpozitia finala este aceasta (la sfarsit eu am mai adaugat un pic de colorant caci mi s-a parut mult prea roz compozitia)
din aceasta compozitie luam cate o lingurita si punem pe tava acoperita cu hartie de copt
Dam la cuptorul incins pentru 12 minute, dupa care lasam biscuiteii la racit.
Biscuiteii mei au aratat cam asa:
Pentru crema intr-o craticioara punem la fiert la foc mic laptele impreuna cu faina
amestecam bine sa nu se formeze cocoloase, iar cand compozitia s-a ingrosat (dureaza cam 3 minute), o luam de pe foc si o lasam la racit
Amestecam untul, zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema pufoasa
adaugam crema fiarta si racita peste si amestecam bine
punem cate o lingurita din aceasta compozitie peste biscuitei
punem peste inca un biscuitel si gata
daca ne-am saturat de copt atatia biscuitei, compozitia ramasa o putem pune in forme de briose acoperite cu hartiute de copt
iar in mijloc putem aseza bucatele de ciocolata alba
iata-le
crema ramasa o putem pune intr-un pos si spritam peste briose
si biscuiteii si briosele se dau la frigider sa se intareasca crema de unt
va urez o primavara minunata!
cu muuuulta iubire!