contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

De Ce Este Sushi Sanatos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sushi California Roll - reteta aici

Sushi este o mancare traditionala japoneza, care contine de obicei orez, peste crud sau gatit, legume si fructe de mare. Se serveste cu otet de orez, sos de soia sau wasabi (o pasta verde, extrem de picanta).
Iar cercetatorii sunt cei care cred ca sushi este unul dintre motivele pentru care japonezii sunt unul dintre cele mai sanatoase popoare din lume.

Contin un numar scazut de calorii

...si astfel devin un aliment perfect in curele de slabire. Sushi din legume (cunoscut si ca maki) sau cel cu peste (nigiri) sunt perfecte pentru o masa sanatoasa, satioasa si cu foarte putine calorii. 


Contine grasimi putine, dar sanatoase

Sushi este scazut in grasimi, iar cele pe care le contine sunt foarte sanatoase. Pestele prezent in compozitia multor sortimente, este o sursa foarte buna de Omega 3, care protejeaza inima (poate de aceea japonezii au cel mai mic procent de boli cardiovasculare din lume!) siimbunatateste circulatia. 


Gunkan Sushi cu icre de peste zburator - reteta aici


Nutrienti

Bucatile de sushi care contin peste si orez, sunt o combinatie de proteine de calitate si carbohidrati. Bucatile de sushi care sunt invelite in alge au un plus de fier, potasiu, mangan, seleniu, riboflavina, vitamina A si C si calciu. Legumele cele mai des intalnire in sushi sunt castravetii (o sursa buna de vitamina K) si avocado (o sursa buna de grasimini monosaturate). 
Chiar si despre wasabi (sosul verde si iute servit cu sushi) cercetatorii au o parere foarte buna. S-a descoperit ca acesta previne problemele dentare si este un ajutor in prevenirea unor tipuri de cancer. 

Pentru a incerca un sushi delicios, va recomand Sushi Ya, Timisoara.