contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

De 8 Martie, Mini Tarte Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Pentru toate doamnele trecute, actuale si viitoare (ce zici de asta, Silvana? :) ) din familia mea, aceste tarte cu ciocolata muuuulta. Va iubesc pe toate, chiar daca nu o arat prea des.
Ingrediente pentru 8 minitarte
Crusta
  •  500 g faina 000
  • 200 g unt rece, taiat bucatele
  • 200 g zahar pudra (al meu a fost vanilat)
  • 4 galbenusuri ou
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de lapte rece.
  • esenta de vanilie
Umplutura
  • 150 g ciocolata neagra (minim 70 % procent cacao), taiata mic
  • 3 linguri cacao
  • 3 oua+ 2 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 cutie mascarpone (200 g parca) + inca 2 linguri
  • 3 linguri de miere
  • coaja de la o portocala.

Cum se face crusta:
Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele,la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-aufacut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeazaun amestec ce seamana cu firimiturile. Am pus lichidul si am amestecatpana s-a format o coca, nu mai mult.
Coca asta nu trebuieamestecata prea mult, caci nu va mai avea consistenta dorita (detarta). Am facut din ea doua suluri lungi si mai subtiri, le-am acoperit cu folie alimentara sile-am lasat la frigider 1 ora.
Dupa o ora am taiat sulul de coca felii nu mai groase de 5 mm (ariesi prea groasa tarta).

Feliile le-am aranjat pe fundul formelor de minitarta si amimpins coca cu degetele ca sa nu mai fie spatii libere. Am pus restulde felii de coca si de jur imprejur, apasand usor in adanciturileformei. Am pus apoi tartele la congelator pentru 1/2 de ora.
In timpul asta am incalzit cuptorul la 180C. Inainte de a baga tartele in cuptor am intepat fundul cu furculita de cateva ori, apoi am pus o bucata de hartie pergament si le-am umplut cu boabe e fasole. Le-am copt asa 10 minut, apoi am scos boabele si hartia si am mai lasat la cuptor 5 minute. (Daca focul e prea tare si tartele se coloreaza prea mult, da focul putin mai incet)
Am scos tartele din cuptor si le-am umplut.
 

In timp ce aluatul e in cuptor, am facut umplutura.
Intr-un castron maricel am pus ciocolata si am topit-o la baia de aburi. Am adaugat cutia de mascarpone si cacao si am amestecat pana ce au devenit un amestec omogen. Am dat jos de pe foc.
Intr-un castron am batut cu mixerul oua + albusuri + zahar pudra pana ce zaharul s-a topit si totul a devenit o crema pufoasa. Am adaugat mierea, apoi crema de ciocolata, amestecand dupa fiecare. Am adaugat razatura de portocala si restul de mascarpone, am omogenizat si am umplut tartele. 
Am pus in cuptorul incalzit in prealabil la 150 C, pentru 40 de minute.
Cand s-au racit am trecut un cutit ascutit pe marginea fiecarei tarte si le-am scos foarte usor.





Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com