David Lebovitz S Fresh Ginger Cake
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
115 g ghimbir proaspat, ras fin
250 ml melasa
200 g zahar
250 ml ulei vegetal (eu am pus de floarea soarelui)
350 g faina
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cuisoare macinate
1/2 lingurita piper negru macinat
250 ml apa
2 lingurite bicarbonat de sodiu
2 oua mari, la temperatura camerei
Preparare:
Incalzim cuptorul la 175 de grade Celsius. Intr-un vas incapator amestecam melasa, zaharul si uleiul. Daca nu gasiti melasa(nici eu nu am avut) o puteti inlocui cu un amestec de zahar brun(Billington's de la Mega Image) si apa. Folositi o cana gradata si masurati 190 ml zahar brun apoi adaugati 60 ml apa si amestecati pana se dizolva.Intr-un alt bol amestecati faina si condimentele.
Aduceti apa la punctul de fierbere apoi turnati-o peste bicarbonatul de sodiu.
Adaugati in primul vas (cel cu melasa) apa cu bicarbonat si ghimbirul ras fin apoi faina si condimentele, amestecand constant cu un tel. La sfarsit adaugati si ouale si incorporati-le bine. Compozitia rezultata va fi destul de lichida, dar nu va speriati si nu mai adaugati faina, pentru ca asa trebuie sa fie pentru a obtine o prajitura umeda.
Turnati amestecul intr-o forma de tort(23 cm) tapetata cu hartie de copt sau, asa cum ama facut si eu, in doua forme de chec. Dati la cuptor pentru aproximativ 1 ora, in functie de cuptor. Puteti verifica dupa 40 de minute folosind o scobitoare.
Obtinem o prajitura minunata, frageda si aromata, care se pastreaza bine pana la 5 zile. Noi am mancat calda, cu ceai sau cafea si am pus deoparte, la congelator, cateva feliute care urmeaza sa se transforme intr-un desert foarte special zilele urmatoare. So, stay tuned!