Daring Bakers Challenge July 2009 - Milan Cookies
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
The July Daring Bakers" challenge was hosted by Nicole at Sweet Tooth. She chose Chocolate Covered Marshmallow Cookies and Milan Cookies from pastry chef Gale Gand of the Food Network.
A mai trecut o luna si a venit sorocul unei noi retete de incercat propuse de cei de la Daring Bakers. Luna aceasta am avut de facut doua prajiturele, dar eu am avut ingrediente doar de una. In plus, din nefericire, reteta a fost foarte vaga si aluatul mi-a iesit un pic prea moale. Am sesizat tarziu si am adaugat faina in plus, dar nu am mai putut sa obtin biscuiti simetrici.
Dar sa nu mai carcotesc atata si sa va povestesc cum se fac aceste Milan Cookies.
Frecati 170 gr de unt cu 310 gr de zahar (preferabil pudra), pana obtineti o pasta omogena. Adaugati apoi pe rand albusul de la 6 oua, amestecand mereu. Adaugati esenta de vanilie, apoi, treptat, adaugati 200 gr de faina.
Turnati aluatul in forme mici (un pic mai mare decat o moneda) in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 10 minute - pana prind o culoare aurie.
Le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Intre timp topiti putina ciocolata (eu am folosit amaruie ptr ca prajitura deja era extrem de dulce!) si puteti fie sa ornati prajiturelele deasupra sau sa le uniti.
Am adaugat bucatele de alune si petale de flori.
A mai trecut o luna si a venit sorocul unei noi retete de incercat propuse de cei de la Daring Bakers. Luna aceasta am avut de facut doua prajiturele, dar eu am avut ingrediente doar de una. In plus, din nefericire, reteta a fost foarte vaga si aluatul mi-a iesit un pic prea moale. Am sesizat tarziu si am adaugat faina in plus, dar nu am mai putut sa obtin biscuiti simetrici.
Dar sa nu mai carcotesc atata si sa va povestesc cum se fac aceste Milan Cookies.
Frecati 170 gr de unt cu 310 gr de zahar (preferabil pudra), pana obtineti o pasta omogena. Adaugati apoi pe rand albusul de la 6 oua, amestecand mereu. Adaugati esenta de vanilie, apoi, treptat, adaugati 200 gr de faina.
Turnati aluatul in forme mici (un pic mai mare decat o moneda) in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 10 minute - pana prind o culoare aurie.
Le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Intre timp topiti putina ciocolata (eu am folosit amaruie ptr ca prajitura deja era extrem de dulce!) si puteti fie sa ornati prajiturelele deasupra sau sa le uniti.
Am adaugat bucatele de alune si petale de flori.