contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dalboka - Ferma De Scoici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cand am citit prima data de ferma de scoici la Mazi, mi-au facut ochii ca in desene animate, when you hit the jackpot! De atunci am avut grija ca fiecare drum la mare sa se sfarseasca cu o vizita la Dalboka, iar in weekend, de ziua mea, my dear hubby m-a dus din nou acolo, prima data pe anul asta (he really is the best ♥).


La 40 de km dupa Vama Veche, dupa ce faci de 2 ori stanga din drumul principal, urmarind un indicator spre Kaliakra, un drum ingust coboara printre 2 dealuri acoperite de maci si deodata dai peste mare, si chiar in fata ta vezi ferma cea vestita de scoici. De o parte si de alta a drumului, chiar pe mal, gasesti 2 carciumi cu de-ale marii - fiti atenti, cea din stanga e facatura, iar cea din dreapta e the real deal!


Si daca nu mi-ar place scoicile (desi, cum ar putea sa nu-ti placa ceva asa de bun?) tot mi-ar face placere sa vin aici, fie doar si pentru locatia asa de frumoasa. Inca de prima data cand am venit am am fost cuprinsa de o mare, mare admiratie pentru bulgari, care au reusit sa deschida o terasa atat de draguta la malul Marii Negre (nu ca nu ar fi posibil, dar la noi cum de nu extista asa ceva?).


Dupa ce te asezi la o masa umbrita de o plasa printre ale carei ochiuri sunt impletite frunze si te vezi cu meniul in fata, cel mai dificil lucru e sa te hotarasti ce anume vei manca. Ai de ales intre nspe mii de feluri de scoici: frigarui, tocanita, natur, cu condimente, cu orez, cu sos de vin, italienesti, scoici in salata, musaca, sarmale sau chiftele si cate si mai cate. Pe langa asta, mai gasesti icre, creveti, raci si o sumedenie de pesti + cateva deserturi... desigur, cu scoici (scoici umplute cu mere, anyone?)


Cel mai bine e sa mergeti macar in 4 aici, ca sa apucati sa gustati din cat mai mult feluri. Noi sambata ne-am facut de cap in felul urmator:

  • Icre (delicioase)

 

  • Frigarui de scoici de 3 feluri: la gratar, in crusta de nuca de cocos si afumate (3leva/6 ron bucata)

 

 

  • Scoici natur, cu condimente (o portie gigantica de 600g, extrem de gustoasa - 6 leva/12 ron)

 

 

  • Scoici a la Burgas, cu orez - unele din preferatele mele (6 leva/12 ron)
  • Scoici la cuptor cu cascaval (astea nu m-au dat pe spate, dar lui Alex i-au placut foarte mult - 7 leva/14 ron)

 

 

  • Rulada de vinete si dovlecei cu scoici - asta e my all time favourite, asa delicata si aromata (8leva/16 ron)
  • Hamsii (6leva/12 ron)

 

  • Cernocop la gratar - un peste foarte gustos, de care nu mai auzisem pana acum (6 pestoi - 18 leva/36 ron)


Dupa masa copioasa, nu-ti mai ramane decat sa te intinzi pe un sezlong si sa digeri fericit, in zumzetul valurilor.


Toata distractia + sos de usturoi, sos picant (nu stiu ce pun in el dar e al naiba de bun), salata, paine, bere si apa, pentru 4 persoane, a fost 180 ron.

A fost exact atat de bine pe cat imi aminteam si de abia astept tura urmatoare! Daca aveti drum prin Vama, dati o tura pe la Dalboka - o sa va placa la nebunie!

Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com