Dal Shorva- Supa De Linte Indiana
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Si cum bucataria indiana e una din preferatele mele, m-am gandit sa incerc ceva pentru felul intai.
Dal (sau dhal) e numele dat diferitelor tipuri de linte, iar "shorva"cred ca e inrudita cu ciorba noastra.
Ingrediente (Pentru 4 portii)
- 300 g linte rosie
- 1 lingurita curcuma
- 1/2 lingurita chilli pudra
- 1 lingurita chimen pudra
- 2-3 frunze de dafin (ar trebui sa folosesc frunze de curry, dar de unde????!
- 1/ 4 lingurita cardamom praf
- 2 lingurite mustar boabe (alb sau negru)
- 2 catei de usturoi rasi fin
- sare, piper dupa gust
- felii de lamaie
Indicatii:
Spala bine lintea si pune-o la fiert cu urmatoarele 6 ingrediente in 4 l de apa. Fierbe la foc mic pana ce lintea este fiarta. Scoate frunzele de dafin.
Amesteca supa sau paseaz-o putin cu o lingura ca sa aibe o consistenta mai fina.
Soteza usturoiul si semintele de mustar in ulei pana se auresc. Adauga in supa si mai fierbe la foc mic 5 minute.
Scoate coaja si partea alba de pe lamai si pune cate o felie in fiecare farfurie. Pune supa deasupra si seveste-o calda cu paine.