contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cutiute Inimioare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



O reteta inedita de Valentine's Day sau de Dragobete sau de ce zi vreti voi.
Important e sa-i aratam persoanei pe care o iubim sentimentele noastre in fiecare zi si sa-i dovedim acest lucru.
Deci, iata o reteta pentru cei care se iubesc ;-)
Cu acest desert particip la  concursul organizat de Isabela Cuisine si Pastaidevanilie.roDesert pentru Valentine's Day.
Ingrediente pentru fursecuri:
420g faina,
200g margarina,
150g zahar,
2 galbenusuri,
2 linguri de smantana,
20g cacao,
 esenta de vanilie.
Pentru glazura royal icing:
un albus,
230g zahar pudra,
1-2 linguri zeama de lamaie,
colorant praf/gel  rosu, verde, mov.
Pentru umplutura:
bomboane colorate
Reteta de fursecuri este aceeasi de la Catelusi si cateluse.
Margarina moale se freaca cu zaharul, pana la topirea acestuia. Se adauga smantana, galbenusurile, vanilia si se amesteca bine.
Apoi compozitia se imparte in doua: intr-una adaugam 220 g faina, iar in cealalta 200g faina si cele 20g de cacao.Se framanta doua bile de aluat care se dau la rece pentru o ora.Se intinde o foaie din ambele aluaturi si cu forma de fursecuri decupam inimioare.
Din aluatul alb am facut Inimioare zambitoare, iar din aluatul negru am facut Cutiutele inimioare astfel: am decupat o inima mare din care am decupat o inima mica, ramanand doar conturul unei inimi goale.

Royal icing: am batut bine albusul, am pus treptat cate o lingura de zahar pudra, o lingura de zeama de lamaie sau chiar doua si am  continuat baterea pana cand  s-a intarit si ingrosat.
Apoi l-am impartit in castronase si am pus coloranti diferiti in fiecare,  pudra rosu, gel verde si roz.
Dupa ce s-au racit, lipim trei fursecuri inimioare astfel:
o inima plina sa fie baza, dam pe la margini cu ciocolata topita sau cu royal icing

si lipim o inima goala, pe care de asemenea o conturam cu ciocolata sau cu royal

ca sa se lipeasca si cea de-a  treia inimioara.

Eu dupa ce le-am lipit cu royal mi-am dat seama ca  se vede urat si am topit niste ciocolata, dar n-am mai facut decat o poza...

Capacul il facem dintr-o inima plina pe care o glazuram cu royal icing roz sau rosu-mie cel rosu mi-a iesit roz ciclamen, ca de obicei :P, il lasam sa se usuce, apoi facem un model cu royal icing din alte culori.
Eu am facut un contur cu verde, apoi niste trandafirasi intr-un colt...as fi vrut sa fie trandafirasi, dar au iesit mai mult niste puncte colorate.
Cutiuta se umple cu bomboane colorate.

Nu sunt foarte elaborate, am fost extrem de aglomerata si le-am facut in graba...vroiam sa mai prind lumina naturala pentru fotografii  inainte de lasarea noptii.
Am vrut sa le umplu si cu capsuni, dar au fost atat de mari, incat aratau ridicol...chiar am zis ca o sa le scriu celor din Spania sa produca niste capsuni mai mici :P...ia sa vedeti o poza:

si-nca una:




Dar am renuntat la capsuni si am lasat doar bomboanele:



Si le-am daruit unor oameni dragi mie ;-)
Sursa aici.