Cutiute De Ciocolata
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Blat
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
un plic zahar vanilat
Crema
1 plic budinca ciocolata
Pentru ornat
500 gr ciocolata de menaj
un castrnel visine
Sirop
100 gr zahar
apa depinde cat vrem sa fie de legat siropul
Blat
Se separa ouale , se bat albusurile spuma adaugandu-se treptat zaharul si la putin timp galbenusurile unul cate unul .Se incorporeaza cu faina si zaharul vanilat .
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptor.Dupa coacere si racire blatul se taie in dreptunghiuri .Facem siropul si se insiropeaza dar nu prea mult.
Ciocolata se topeste pe baie de auburi si pe o foaie de copt se intinde cu ajutorul unui cutit .Dupa ce s-a intarit ciocolata cu ajutorul unei rigle o taiem in dreptunghiuri.Formele ciocolatei trebuie sa coincida cu dreptunghiul blatului dar sa fie mai inalte .
Facem crema de budinca conform instructiunilor de pe pachet .
Ornarea
Luam un dreptunghi de pandispan si il tapetam cu budinca pe margini ,asezam cate un dreptunhi de cicocolata pe fiecare margine ,formand cutiuta iar in interior blat .Golul din interior se umple cu budinca ,se orneaza cu bucati de ciocolata si visine.