Cusma Lui Guguta
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pentru „cook test”-ul cu tigaia de clatite Fissler, din cadrul campaniei „Sunt prea sarac sa cumpar lucruri de proasta calitate”, am ales „cusma lui Guguta”. Am vazut aceasta reteta acum ceva vreme la Cireasa de pe tort. Tigaia Fissler testata este de nota zece. Se incinge imediat si este foarte usor de manevrat. Va sfatuim sa va cumparati una de pe www.store.sarahpop.ro sau de pe www.gatestesanatos.ro. E ca si cum clatitele s-ar face singure.
Ce iti trebuie (poza1):
Pentru clatite:
- 150 gr de faina
- 150 ml de lapte
- 150 ml de apa minerala
- zahar vanilat
- 2 linguri de zahar
- 1 ou (2 oua mai mici)
- 20 ml de ulei
Pt umplutura (poza 5):
- 1 compot de visine (visine fara samburi)
- 200 ml frisca
Plan de lucru:
- se bate oul, iar apoi se adauga treptat laptele, apa si faina, plus uleiul. Se amesteca pana se face o compozitie omogena, in care adaugam zaharul. Se prajesc clatitele pe ambele parti (pozele 2 si 3)
- iata poza cu tigaia magica si clatitele obtinute (poza 4).
- Umplem fiecare clatita cu un rand de visine plasate pe mijoc (poza 6), iar apoi rulam si asezam pe un platou 4 clatite (poza 7).
- am mixat smantana lichida si am obtinut frisca.Ungem cele 4 clatite cu un strat de frisca (poza 8 ), apoi continuam cu clatitele asezate sub forma de piramida. Ornam cu frisca si cuisoare de ciocolata. (poza 9).
-pofta mare (poza 10)
Timp de preparare: 40 minute
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie