CuȘcuȘ Cu Somon (couscous And Grilled Salmon)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
astazi am scotocit prin draft-uri dupa noi-vechi retete , cu greu am mai gasit cite ceva care sa va poata fi prezentat...lumina nefavorabila din ultimile luni m-a facut sa renunt la a fotografia multe din prinzurile noastre.acum lumina este perfecta,dar eu nu prea sunt pe acasa cind razele ei imi viziteaza bucataria,am inceput anul prin a fi in contratimp cu ea...bine ca nepotrivirea asta se limiteaza la bucatarie!
pe acolo salasluia si aceasta reteta rapida,potrivita oricarui anotimp,inventata intr-o zi in care prinzul trebuia preparat in doar citeva minute,foamea rodea in creiere si stomacuri.:)
ingrediente pentru 3 persoane:
200 grame de cuscus,
3 medalioane de somon proaspat,
2 catei de usturoi,
1lingurita cu busuioc uscat,
1 cutie conserva de rosii curatate si taiate cuburi,in suc propriu,
3 linguri ulei de masline,
suc de lamiie,sare,piper ,dupa gust.
pe gratarul incins coacem somonul,asezonat in prealabil cu sare si piper,cca 3-4 minute pe fiecare parte ,in functie de grosimea medalionului.
cuscusul il depozitam intr-un castron si turnam peste el 100ml apa clocotita si-l acoperim cu un capac pentru 5 minute.
intr-o tigaie incingem uleiul de masline,adaugam in el usturoiul tocat marunt,amestecam citeva secunde,pina cind usturoiul devine putin auriu.in acest moment adaugam rosiile din conserva si busuiocul,aducem la fierbere si adaugam si cuscusul, lasam ingredientele sa se imprieteneasca in tigaie citeva minute(3-4),dupa care putem servi impreuna cu pestele la gratar,peste ambele repartizind uniform suc de lamiie.
enjoy!