Cuscus Cu Pui / Chicken Couscous
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Buna dimineata! :) E un pic cam prea dimineata pentru o zi de duminica si vremea de afara te imbie la somn...
Si totusi trebuie sa mai si mancam! Aveam reteta asta in arhiva de ceva vreme si cred ca asteptam pentru ea o zi ca asta: mohorata, lenesa, in care n-am chef de nimic. Si asta pentru ca este o mancarica foarte rapida care nu te tine mult timp departe de plapuma calduroasa :D
For english version, scroll down the page
Ingrediente:
8 ciocanele de pui
2 cani cuscus
2 cani supa de pui sau apa sarata
o bucatica de unt
1 morcov
o bucatica de praz
patrunjel
sare, piper
praf de curry
ardei iute
Preparare:
Ciocanelele se condimenteaza cu sare, piper si praf de curry. Se inabusa bine in putin ulei, pana cand sunt patrunse. Supa de pui sau apa se incalzesc pana aproape de fierbere. Se toarna intr-un vas, peste cuscus. Se amesteca bine si se lasa 5 minute, pana cand zeama este complet absorbita. Se pune peste cuscus untul si se amesteca din nou.
Intr-o tigaie, se calesc impreuna prazul si morcovul, taiate marunt. Se pune ardeiul iute si cuscusul si se amesteca bine, inca 1 minut. Se presara patrunjel verde si se serveste alaturi de copanele.
--------------
Ingredients: 8-10 chicken drumsticks, 2 cups uncooked couscous, 2 cups chicken broth or salted water, 1 tbsp butter, 1 carrot finely chopped, 1 piece of leek finely chopped, fresh parsley, salt, pepper, curry powder, crushed red pepper.
Method: Season the chicken drumsticks with salt, pepper and curry powder. Fry them in some oil until golden brown. Set aside.
Heat the chicken broth and pour it over the uncooked couscous. Stir well and leave it to rest for about 5 minutes. Add the butter and mix.
In a soucepan, cook the carrot and the leek and add the crushed red pepper and the couscous. Stir for 1 minute then set aside. Serve with the chicken drumsticks and some fresh parsley on top.