Cuşcuş Cu Carne De Porc
Sursa Cuşcuş cu carne de porc
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
500 gr muşchi de porc fără grăsime, o ceapă, un ardei gras, 250 gr de paste cuşcuş, sare, piper, boia.
Mod de preparare:
Se spală carnea şi se taie cubuleţe. Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă.
Se spală ardeiul şi se taie mărunt.
Într-o cratiţă se pune carnea împreună cu ceapa şi ardeiul, la fiert, la foc potrivit. Deoarece pastele cuşcuş absorb mai multă apă, se toarnă cantitate mai mare în cratiţă.
Când carnea este fiartă (moale) se condimentează cu sare, piper, eventual puţină boia, se adaugă pastele cuşcuş şi se lasă la fiert, amestecând, maxim 5-6 minute. Se ia de pe foc, se pune un capac peste cratiţă şi se lasă la răcit.
Se servesc calde.
Poftă bună!