Cus-cus Cu Prepelite In Glazura De Rodie
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 pachet de paste cus-cus4 prepelite
150 ml. suc de rodie
50 gr. zahar
1 rodie
200 gr. caise uscate
1 legatura ceapa verde
6 catei de usturoi
1/2 cana fulgi de migdale prajiti
ulei de masline pentru prajit
sare si piper dupa gust
1 cana supa de pui
Mod de preparare:
- Prepelitele se spala bine, se curata de resturile de pene si se taie pe sira spinarii, inlaturand-o.
- Sucul de rodie se fierbe cu zaharul si cu 3 catei de usturoi, pana devine gros ca un sirop.
- Cus-cusul se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, amestecand in continuu pana devine auriu, apoi se fierbe in apa cu sare, circa 10 minute si se strecoara. Dupa ce strecurati cus-cusul, turnati in el supa de pui amestecati si acoperiti cu capac.
- Prepelitele sarate si piperate pe fiecare parte se prajesc cu pielea in jos, in timp ce se prajesc, presati-le cu ajutorul unui capac ca sa prinda mai repede si mai uniform culoare, le prajiti pana devin aurii.
- Puneti prepelitele intr-o tava pentru copt, le legati cu ata piciorusele ( pe care o veti inlatura dupa coacere ) si le ungeti cu melasa de rodie optinuta prin reductia sucului de rodie.
- Coaceti prepelitele in cuptorul incins la 170 de grade Celsius timp de 20 de minute, intre timp le mai ungeti de 2 ~3 ori cu melasa de rodie pana se coc.
- Cat se coc prepelitele, prajiti in tigaia in care le-ati gatit 3 catei de usturoi cateva secunde, apoi adaugati fulgii de migdale, semintele de rodie, caisele uscate ( tinute in prealabil pana se vor inmuia in apa fierbinte, apoi stoarse de lichid ) si ceapa verde tocata, caliti, amestecand 2~3 minute, adaugati cus-cusul fiert si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
- Serviti prepelitele pe un platou peste cus-cus.
Pofta buna !