Cus Cus Cu Mar Ras Si Scortisoara
articol scris de gospodinadecriza blog gospodinadecriza.blogspot.com
Un desert rapid, simplu si sanatos si adorat de un copil! Al meu!
Facind odata o reteta de cus cus, mi-a mai ramas putin si fetitei mele i-a venit idea sa facem si un desert: "Amesteca si tu cu ceva si gata! Ce e asa greu?" Asa ca, in 2 minute, l-a avut, si, normal, a mai cerut!
Avem nevoie de:
- o cana cus cus ( eu am avut cu bobul rotund)
- un mar
- scortisoara
- miere sau zahar
- putem adauga si nuci, stafide
Cuş cuş-ul (cous-cous, cous cous sau cush cush- celelalte variante gasite pe net,chiar si pe pachete am gasit scris diferit) se pune la fiert in modul urmator: punem o cana si jumatate cu apa la fiert. Cand a clocotit, turnam cus cus-ul, lasam cateva minute la fiert, iar apoi acoperim oala cu capacul, aproximativ 15 minute, pentru a se umfla cus cus-ul inauntru.
Radem un mar, amestecam cu scortisoara , indulcim cu miere sau zahar si cu cus cus-ul racit şi ...gata!