Cus-cus Cu Legume La Grill
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragilor nu stiu daca v-am mai povestit, dar sunt fan paste. Imi plac pastele de orice fel, numai paste
sa fie! Asadar, azi servim paste. O reteta cu care voi participa la Concursul cu gust de pe blogul doamnei Laura Adamache si care este inspirata de pe site-ul Condimente oline.
sa fie! Asadar, azi servim paste. O reteta cu care voi participa la Concursul cu gust de pe blogul doamnei Laura Adamache si care este inspirata de pe site-ul Condimente oline.
- 1 l apa fierbinte
- 400 g cus-cus
- 3 cepe mici (150 g curatate)
- 1 morcov (100 g)
- 1 foaie de dafin
- 140 g piure de rosii (din conserva)
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- 1 ramurica busuioc
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lgt oregano
- sare
- piper
Garnitura:
- 1 kg dovlecei
- 500 g sfecla rosie
- 3 lg ulei de masline presat la rece
- sare
Cum procedezi:
1. Taie ceapa si morcovul cubulete si pune-le impreuna cu busuiocul, dafinul si sarea in apa fierbinte. Lasa-le la fiert pentru 3-4 minute.
2. Adauga cuscusul in apa si lasa sa fiarba 6 minute scurge apoi surplusul de apa si lasa sa ramana doar cat sa ajunga la nivelul cuscusului .
5. Curata dovleceii si sfecla rosie si taie-le in felii. Pune-le separat in 2 vase, pune 2 lg ulei peste dovlecei + putina sare si amesteca-i. Procedeaza la fel cu sfecla apoi pune-le pe un grill incins.