Cus Cus Cu Ciuperci Si Morcovi
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Desi cus-cus-ul aduce la aspect cu orezul, gustul este unul diferit. Haplea va recomanda sa incercati aceasta reteta
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 250 gr cus cus
- 2 morcovi
- 500 gr ciuperci
- 3 cepe mici
- 100 ml ulei pt calit
- apa 2 cani (pt fiert cous cous)
- sare, piper, peperoncino, delikat
Plan de lucru:
- Curatam si dam pe razatoare morcovul (poza 2), apoi il punem la calit (poza 3). Adaugam 2 cani de apa si un praf de sare (poza4) si lasam pe foc pana incepe sa fiarba.
- Intre timp punem ceapa la calit (poza 5), apoi adaugam ciupercile taiate marunt (poza 6). Condimentam si le lasam sa se caleasca.
- Amestecul de ciuperci il lasam la scurs (poza 7)
- Revenim la apa care a inceput sa fiarba si adaugam cus cus-u l(poza8 ). Lasam la fiert pana scade apa si amestecam sa nu se lipeasca (poza 9).
Amestecam couscous-ul cu ciupercile (poza 10) si punem intr-un vas de yena (poza 11). Bagam la cuptor 30 minute.
-pofta buna! (poza 12)
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 4 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A6. Preparate fara carne