contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cus Cus Cu Carne De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am mai facut cus cus, mi-a placut asa ca am repetat reteta doar ca am facut cu carne de porc de data asta. Fata de reteta cu pui asta e un pic diferita deoarece porcul se face mai greu.
Asadar, am cumparat jumatate de kg. de carne de porc fara grasime pe care am spalat-o bine si am taiat-o cubulete. Am adaugat sare si piper, am prajit-o in ulei incins (foarte putin) cu capac apoi am stins-o cu un pahar de vin alb. Dupa ce s-a evaporat vinul iar carnea s-a prajit, am adaugat o mana de ciuperci champignon si am lasat in continuare sub capac pana s-au facut si ele.
Separat, in alta tigaie, am incins 30 ml. de ulei in care am prajit 250 g. de cus cus pana acesta face spuma si i se schimba culoarea. In acest moment am adaugat 700 ml. de supa (sau apa cu delikat) si am mai lasat 10 minute la foc mic. E gata cand cus cus-ul este al dente (nu crantane, nu se lipeste de dinti). La final am amestecat cu carnea si ciupercile si gata, asta e tot.