contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cursurile De Nutritie Si Hrana Cruda Bucuresti – Cum A Fost Si Ce-ati Pierdut

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

The Rawz house Casa Rawz, str Elena Cuza nr 8, Bucuresti

Si iata ca a trecuit deja mai bine de o saptamana de la frumosul eveniment care a strans laolalta raw foodisti convinsi, raw foodisti in devenire, omnivori convinsi, sceptici, insa toti cu un singur gand: sa manance sanatos.

Dupa o noapte de nesomn (a se citi dehidratat, impachetat, formulat discurs, hidratat seminte etc) si o pornire in tromba catre Bucuresti la ora 3 dimineata si ajunsa la ora 7.30 la fata locului, subsemnata, cu ochi impaienjeniti de oboseala a purces la treaba. Nu inainte insa de a admira minunata Casa Rawz, care se descrie ca fiind un “mic negot de ierburi si magii”. De indata ce intri in minunata incapere Rawz, te simti invaluit de bunadispozitie, de calm si pace. Imi place foarte mult cum a fost decorat interiorul, cu tonuri neutre de alb si pasteluri de roz si albastru. Iarba proaspat incoltita de grau, precum si semintele incoltite, de un verde crud dau o nota de prospetime si te fac sa iti amintesti ca esti in oaza bunastarii raw.

Casa Rawz este o imbinare de magazin raw, unde vei gasi mai toate superalimentele pamantului, ingredientele de baza, precum si aparatele indispensabile in raw food (aparate de deshidratat, storcatoare de suc si pe viitor blendere profi Vitamix); magazin de produse unicat: genti, bijuterii, haine, accesorii. Toate in culori vesele, optimiste si extrem de dragute. De asemenea puteti cumpara de aici produse si mancaruri raw gata preparate (aviz lenesilor, de acum nu mai aveti scuze!): painci din hrisca, din faina integrala, torturi, bomboane, prajituri, creme de branza, salsa de rosii, sucuri etc.

Andreea Andreea Lazarescu, gazda Rawz

La sosire Andreea ne-a asteptat cu o carafa mare de socata (pe care apropo, o puteti inca gasi de vanzare la magazinul Rawz) si multe energy drinkuri fabuloase atat ca gust cat si ca efect. Deci dupa asa energizare, ne-am bagat in priza si am inceput sa purcedem la treaba ca deh, mancarea raw e musai sa fie proaspata!

Raw vegan basil pesto Pesto de busuioc

Participants at the raw food class, Bucharest Duminica, prima zi de curs, 29 participanti

Bun energy drinkul, m-a tinut pe picioare pana pe la ora 23 insa oboseala si nesomnul se fac oricum simtite. Parca lucram in reluare, nu aveam spor iar emotiile creseteau incet dar sigur. Pe la ora 14 au inceput deja sa apara primii participanti si eu clar, am inceput sa intru in panica deoarece nu aveam nimic terminat. Insa, datorita surorii mele, Simonei, Mihaelei, Rossanei si celeilalte Mihaele, am reusit sa termin treaba inainte cu vreo jumatate de ora de incepere.

Raw vegan pizza Pizza raw

Am putine poze din prima zi si imi pare rau pentru ca mancarea a fost intradevar delicioasa, lasand modestia la o parte. Am pregatit asa: pizza raw (reteta saptamana aceasta!) pe care a laudat-o toata lumea si multora nu le venea a crede ca e raw; pateu din floarea soarelui pe barcute de ardei, salata cu legume si la desert am pregatit cheesecake de portocale cu sos de ciocolata.

Raw vegan classes

In prima zi am avut bucuria sa cunosc multa lume deosebita. In primul rand mi-am cunoscut tiza: Ina Taranu-Hofnar, cea care a scris articolul pentru Tabu, o scumpete de fata, bomba de energie care nu are cum sa nu te binedispuna. Am cunoscut-o si pe Nati, cea cu retete minunate! Este o persoana foarte calda si timida :) Miruna Costache, o fata draguta si norocoasa as zice: tatal ei a tradus best-seller-ul Studiul China.  Am cunoscut si o parte din redactia revistei Semnele Timpului: Alina Kartman si Florin Bica. Doi oameni deosebiti care fac o treaba deosebita in cadrul acestei reviste. Multi alti cititori ai blogului si prieteni de pe Facebook. A fost incantator!

Second day of raw food classes Luni, ziua a doua. Mai putini participanti insa deosebit de activi si spontani!

Ziua a doua a venit cu o alta provocare in meniu pentru ca am decis ad-hoc sa pregatesc cate ceva diferit pentru fiecare zi a cursului, tematica ramanand insa aceeasi. Am avut mai mult timp la dispozitie pentru a pregati mancarea si pentru a aranja sala, emotiile au disparut complet si totul a inceput sa mearga ca pe roate.

Desi aveam inscrisi mult mai multi participanti pentru zilele de luni si marti, au venit mult mai putini. Ei lasa, acum or sa vada ce au pierdut :P

Fresh watermelon juice Fresh de pepene verde

Caldura dogoritoare, vara caniculara in acele zile asa ca am hotarat impreuna cu Andreea sa asteptam invitatii cu o bautura simpla dar extrem de aromata si aspectuoasa: fresh de pepene verde preparat la minunatul Samson, un slow juicer multifunctional care poate stoarce atat fructe si legume, cat si iarba de grau, poate face si paste, poate macina carnea, poate prepara unt de nuci sau seminte, poate sparge gheata sau prepara inghetata. Il recomand cu incredere, il gasiti de vanzare la magazinul Rawz la un pret foarte bun: 1000 lei.

Sour cherry ice cubes Visine in cuburi de gheata

Second day of raw vegan classes

Ziua a doua a venit, dupa cum spuneam , cu modificari in meniu, astfel ca am preparat sarmale raw cu sos de rosii, branzica de caju cu painci de hrisca, castraveti si salata si inghetata de banane la care am adaugat cacao si mesquite.

Raw vegan stuffed cabbage rolls with fresh tomatoes sauce Sarmale raw cu sos de rosii

2nd day Reteta pt sarmale

Raw: stuffed cabbage rolls with tomatoes sauce, raw buckwheat bread with raw cashew cheese, cucumbers and salad Farfuria pregatita pentru fiecare participant

Raw banana ice cream Inghetata de banane

Un lucru pe care l-am auzit f des atat la curs cat si in comentariile voastre: blenderele/robotii de bucatarie nu fac fata si cedeaza atunci cand se prepara inghetata de banane. Dragele mele, va repet cu drag ca nu aveti cum sa obtineti o astfel de inghetata cremoasa si fina cu un blender de mica putere. 400, 600, uneori chiar si 800 W nu sunt suficienti pentru a macina nucile, gheata si alte produse mai tari. Investiti in produse de calitate, care, desi mai scumpe, va ofera garantia unei indelungi utilizari. Asa ca nu uitati, regula este: 1000 W sau mai mult.

Raw banana ice cream with cocoa and mesquite Inghetata de banane cu cacao si mesquite

Va garantez ca toata lumea a ramas surpinsa atunci cand a gustat aceasta inghetata rapida, cremoasa si gustoasa. Dupa ce crema de banane a fost gata, am adaugat cateva lingurite de cacao si cateva de pudra de mesquite (superaliment, are gust asemanator caramelului, il gasiti in magazinul Rawz, in curand si online).

Making raw banana ice cream, using Samson slow juicer

Am preparat o parte din inghetata si la aparatul Samson, care simplifica mult treaba: bananele nu trebuie taiate inainte de a fi puse la inghetat, doar decojite si lasate intregi. carnaciorul acela care se vede e de fapt inghetata cremoasa si buna, gata in cateva minute.

Third day raw classes Marti, ultima zi

Ok, nu v-am spus ce subiecte am tratat. Tin sa precizez ca intreg discursul a fost conceput dimineata pe la ora 3, asa ca am incercat sa fiu cat de coerenta am putut :) Am vorbit despre modul in care alimentatia ne influenteaza sanatatea, am oferit statistici care sa sustina aceste puncte de vedere, am tras linie si am concluzionat ca hrana vegetala este cea mai apropiata de perfectiune si ca ne aduce o suma larga de beneficii. Apoi am intrat in “paine” si am dezbatut mai pe larg termenul de hrana cruda.

Raw vegan falafel Falafel – chiftelute arabesti

Am pregatit niste chiftelute delicioase, care desi nu au continut urma de naut, au fost la fel de gustoase precum cele originale.

Raw "bulgur" - chopped cauliflower, for tabouleh Inlocuitorul pt graul bulgur – conopida maruntita

Salata potrivita pt falafel este bieninteles tabouleh, la care am inlocuit bulgurul cu conopida maruntita. Deliciosssss!

Raw falafel and tabouleh Portia pt fiecare participant + bonus jumatate de portie, fiindca mai ramasese mancare. Cata bucurie! :))

Raw lemon tart and fresh strawberries Desert: 3 tarte de lamaie si capsuni proaspete

Ultima zi de curs a adus, in opinia unora, cel mai bun desert :) si anume tarta de lamaie cu sos proaspat de capsuni.

Making raw strawberry sauce Sos de capsuni - preparare

Sosul de fructe este un alt sos rapid, ideal pt a completa un desert. Avem nevoie doar de niste fructe aromate: capsuni, zmeura, afine, mure, visine, caise etc si de miere/sirop de agave sau artar. Toate in blender si mixate pana rezulta un sos omogen. Si hop peste tarte, prajituri, inghetate, budinci, salate de fructe. Mmmmm!

mmmm...

In sala s-a asternut o liniste totala. Bine, hai, uneori se mai auzea cate un “mmmm” pofticios. Bine ca a mai ramas tarta si fiecare a mai apucat cate o portie din deliciosul desert. A, da. Am avut ocazia sa o cunosc si pe Sabina, pe care o cunosc online de ceva vreme si care mi-e tare draga. Este o persoana foarte calma si placuta si are niste ochi superbi! Abia astept sa ne reintalnim!

The raw team

Si poza de grup, cu echipa Rawz si echipa mea de suflet :P

De la stanga la dreapta, le avem asa, pe: Miha, Rossana, Andreea. Apoi echipa mea: Gabriella, Vera, eu si Nelly, sora mea.

Multumesc din suflet pt ajutor, gazduire si prieteniile noi si frumoase pe care le-am legat!

Multumesc si tuturor celor care au participat, sper sa ne revedem curand intr-un numar si mai mare si mai frumos!
Va anunt cu drag si bucurie ca urmatorul curs va fi la Cluj, cel mai probabil pe 25 iulie (duminica). Insa va tin la curent cu noutatile.

Numai bine!


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com