contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Curry Verde Tailandez, Cu Pui Si Legume (thai Green Curry With Chicken)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Mai tineti minte pasta de curry verde pe care am facut-o zilele trecute? Asa de buna si aromata a iesit, ca era musai s-o folosesc urgent. Cu ocazia asta am incercat si noul meu wok de fonta, pe care mi-l doream de multa vreme. A fost mai complicat la inceput pana m-am obisnuit, fiind putin mai greu decat wokul meu vechi, dar e super. Se incalzeste foarte repede (nu degeaba e marca Vitesse) si caldura se distribuie uniform, asa ca mancarea nu se arde.

Manerele fiind de otel se cam incalzesc in timpul gatitului, dar setul are si o manusa antitermica care e de mare ajutor. Si am mai gasit in setul acesta de la KitchenShop, un capac cu senzor de temperatura care se potriveste perfect pe wok si nu lasa aburul sa iasa din mancare, o spatula de silicon si un gratar semicircular numai bun de folosit la stir- fry.  Adica tot ce ai nevoie ca sa gatesti intr-un wok. Buna achizitie am facut.
Si acum, reteta de Curry verde cu pui

Ingrediente pentru 4 persoane:
  •  3-4 jumatati de piept de pui, taiate cuburi mai mari
  • 4 linguri de pasta de curry verde facuta in casa (sau cumparata)
  • 200 - 300 ml lapte de cocos
  • 100 ml supa clara de pui (sau apa)
  • 2 linguri ulei de porumb
  • 10 rosii cherry
  • 1 ardei galben, taiat felii mari
  • sos de peste (in loc de sare)
  • 1 lingura zeama de lime (lamaie)
  • optional: ardei iute verde

Mod de pregatire:
  • Incalzeste wokul apoi pune uleiul si pasta de curry verde. Prajeste-o putin. Adauga laptele de cocos

 

  • Amesteca-le bine. Adauga carnea si apa si fierbe curry- ul la foc mic, acoperit, 10- 15 minute.
  • Adauga legumele si mai lasa pana ce si acestea sunt fierte. Adauga sucul de lamaie. Potriveste de sare si iuteala.
  • Acest curry verde se serveste cu orez simplu sau cu taietei.