Curry Rosu De Pui
Sursa Curry rosu de pui
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am fost zilele trecute la Mega Image si am gasit borcanele cu Curry Rosu (De altfel mai toate ingredientele din reteta asta le am de acolo) si m-am gandit sa incropesc o reteta thailandeza, inspirata de pe condimenteweb.ro
Cam asa arata ce am folosit
adica
- 500 g piept de pui taiat cubulete mici
- 2 borcane cu amestec de legume chinezesti (muguri de soia, porumb tanar, bambus felii, castane de apa felii)
- 2 linguri pasta curry rosu
- 3 catei de usturoi taiati fin
- 2 cm ghimbir ras fin
- 2 linguri sos de peste (care e folosit in loc de sare)
- 1 cutie lapte de cocos
- 1 lingurita zahar brun
- 1 mana de frunze de busuioc
- 3 cepe verzi taiate mic
- 1/2 lingurita praf de chilli (eu n-am avut ardei uscat chilli)
- sucul de la 1/2 de lamaie
- 2 linguri ulei
Pune uleiul intr-o tigaie mare incalzita in prealabil si lasa-l sa se incalzeasca. Adauga usturoiul si ghimbirul si prajeste putin. Adauga curry-ul rosu si amesteca pana ce uleiul se ridica la suprafata. Pune bucatile de carne si 1/2 din laptele de cocos si gateste la foc mic pana ce carnea e facuta.
Adauga restul de lapte, sosul de peste, zaharul, legumele, chilli, ceapa, amesteca si gateste la foc mediu- mare 5-10 minute pana scade sosul.
Adauga sucul de lamaie si busuiocul, amesteca-le. Serveste cu taietei de orez.