Curry Rosu De Pui (red Curry Chicken)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
curry rosu este o mincare foarte populara in bucataria thailandeza pe care o putem incerca si noi ,nu necesita foarte multe ingrediente si cu putin noroc le putem gasi la supermarket.eu m-am hotarit sa il fac atunci cind am gasit niste lemongrass,tulburator de aromat...carnea folosita poate varia de la pui la sarpe,am ales-o pe prima,varianta ultima fiindu-mi inaccesibila...deocamdata!:)daca vreti un fel fara carne ,puteti substitui carnea cu tofu,ciuperci sau dovleac.
ingrediente:
8 copanele de pui,
1-2 linguri pasta de curry rosu(in functie de cit de iute puteti minca),
250 ml lapte de cocos,
2 linguri de sos de peste,
1 tulpina de lemongrass,din care alegem partea alba si o tocam .
intr-un vas amestecam pasta de curry cu laptele de cocos , cu sosul de peste si lemongrass si plasam si copanelele de pui in acest amestec.acoperim vasul cu o folie si il lasam la frigider peste noapte.a doua zi scoatem copanelele din vas si le plasam pe gratar,de preferinta unul acoperit cu un capac (pentru a nu se arde bucatile de pui),uns in prealabil cu ulei.coacem copanelele pe ambele parti,in jur de 5-6 minute pe fiecare parte,pina sunt patrunse bine.
servim cu quinoa fiarta simplu si sferturi de lime.
enjoy!