Curry Indonezian Cu Carne De Vita
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
700~800g carne de vita - taiata felii subtiri
1 ceapa - taiata "pestisori"
2 catei de usturoi - tocati marunt sau dati pe razatoare
putin ghimbir (ginger) ras - cam 2 lingurite
4 linguri sos chili sau ketchup picant sau putina boia iute
2 linguri pudra curry
80~100ml lapte de cocos
½~1½ lingura zahar - dupa gust ;) (*)
½~1½ lingura sare - dupa gust ;)
1500ml supa de legume sau de carne
1 lingura amidon dizolvata in 2 linguri de apa
~~~~~
(*) zaharul se poate inlocui 1~2 linguri de sirop de cocos - pentru un curry mai aromat ;)
~~~~~
(*) zaharul se poate inlocui 1~2 linguri de sirop de cocos - pentru un curry mai aromat ;)
Ceapa si carnea se caleste putin in 1~2 linguri de ulei; se adauga usturoiul, ghimbirul si apa si se lasa sa fiarba aprox. 15 min.
Se adauga sosul chili, pudra de curry si se lasa sa fiarba pe foc mic vreo 10 min.; se adauga laptele de cocos, sarea si zaharul. Apoi amidonul dizolvat; se amesteca usor cam 1 min. apoi se inchide focul.