Curry De Pui Indian
Sursa Curry de pui indian
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De la reteta miel cu curry, mi-a ramas mult lapte de nuca de cocos (sub forma de pudra), suficient de mult cat sa incerc muuulte retete ce-l au ca ingredient, cine stie, poate ajung sa-l cumpar ca ingredient obisnuit. Pana una alta, aveam din “Secretele bucatariei” reteta asta, am pregatit-o si mi-a placut….mult de tot. Nu are un gust asa de neobisnuit ca mielul cu curry sau poate am inceput sa ma obisnuiesc eu.
Oricum doua bonusuri: este o papica buna si se face in jumatate de ora.
Ne trebuie:
- carne de pui (cam 150 – 200 grame per portie)
- 3 cepe
- 2 catei de usturoi
- o lingura curry
- 1/2 de lingurita de chimen proaspat macinat
- ghimbir
- un ardei iute rosu
- 250 ml supa de pui
- 200 ml lapte de cocos
- coaja rasa de la o lime
- sare, piper ,ulei
Intai am dezosat puiul caci am folosit pulpe si am taiat carnea fasii. Am curatat ardeiul iute, ceapa si usturoiul, le-am spalat si le-am taiat fasii, usturoiul l-am maruntit cat s-a putut cu cutitul. Am decojit si ghimbirul si l-am maruntit pe o razatoare.
Incingem uleiul in wok, punem ardeiul cu ceapa si usturoiul la calit vreo patru minute dupa care adaugam si carnea si mai frigem trei minute.
Adaugam ghimbirul, chimenul si supa, laptele de cocos si coaja de lime.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba molcom un sfert de ora.
Putem sa mai adaugam eventual supa dar mie nu-mi place cu mult lichid (si se pare ca in India asa le place) asa ca am lasat sa mai scada, asezonam cu sare, piper, dupa gust.
Garniturile ideale: orez si verdeata.