Curry De Pui Cu Rosii In Lapte De Cocos
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta e o reteta thailandeza foarte aromata.
- 4 linguri ulei de porumb
- 150 g piept de pui fara os si piele
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi, rasi
- 7 frunze de curry uscate
- 1 cutie mare de rosii in bulion (sau 8 rosii intregi, felii)
- 1/2 lingurita de chimion praf
- 1 lingurita coriandru praf
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita chilli praf
- 150 -200 ml lapte de cocos
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 lingura seminte de susan, prajite uscat
- 1 lingurita patrunjel tocat
- garnitura de orez basmati
- Taie carnea fasii subtiri (grosime 2-3 cm)
- Taie fasii rosiile din conserva
- Intr-un wok sau o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune ceapa si frunzele de curry. Caleste pana ce ceapa devine translucida. Ai grija sa nu se arda.
- Adauga rosiile (din conserva sau proaspete) cu tot cu sucul si lasa 10 minute sa fiarba la foc mic
- Pune usturoiul si condimentele: coriandru, chili, chimion, sare. Fierbe 2 minute.
- Adauga carnea si fierbe la foc mic pana ce e facuta.
- Adauga laptele de cocos. Amesteca bine. Da cateva clocote.
- Amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa si toarna in mancare. Amesteca. Da cateva clocote, ca sa se ingroase sosul.
- Cand servesti aceasta mancare, presara pe fiecare portie patrunjel tocat si susan prajit. Se poate manca cu garnitura de orez basmati sau cu paine indiana.