Curry De Pui Cu Ghimbir Si Lapte De Cocos
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
Am facut tipul acesta de curry de multe ori, dar n-am avut niciodata timp sa-i fac fotografii, asa de repede se termina, Abia azi am reusit sa salvez cate ceva, ca sa vi-l arat si voua. Si mancarica asta e tocmai potrivita pentru "Dulce Romanie"
Ingrediente:
- 500 g piept de pui dezosat, taiat bucatele mici
- 5 cm radacina de ghimbir, ras
- 4 catei de usturoi, rasi
- 1/2 fir de praz, taiat rondele subtiri
- 200 ml lapte de cocos
- 2 linguri sos de peste
- 1 lingura sos de soia
- cateva picaturi sos tabasco (iute)
- 2 lingurite lemongrass (eu am avut la borcan)
- orez basmati fiert simplu
- 3 linguri ulei de porumb
Mod de preparare:
- Incalzeste uleiul si pune ghimbirul si usturoiul. Amesteca putin. Adauga carnea si, la foc mare, caleste-l 2-3 minute. Adauga lemongrass si amesteca. Adauga prazul, sosul de peste, sosul de soia, sosul tabasco si lasa 1 minut.
- Pune laptele de cocos, amesteca bine si lasa cateva minute pana cae se formeaza un sos mai gros.
- Serveste acest curry de pui cu orez basmati